Jánosháza

2016.03.23. 19:37

Így kamatoztatják az adóelőleget Jánosházán

Jánosháza - Jól alakult az adóbevétel, elbontják a ravatalozót és terveztetik a felújításokat - ezekről is szó volt a márciusi testületi ülésen.

Bakos Ágnes

- Beérkeztek az idei adóelőlegek, összesen 71 millió forint - számolt be a testületnek a rendes márciusi ülésen Kiss András, Jánosháza polgármestere. Egyhangú döntéssel megszavazták a javaslatot, hogy a beérkezett adóelőlegből lekötnek 50 millió forintot, mert szerencsére nem kell azonnal a kiadásokhoz vezetni az összeget. Állampapírokba fektet Jánosháza, fél évre, ezzel mintegy 600 ezer forintot keres majd az önkormányzat.

Fotó: Jánosházi Televízió

Döntöttek az evangélikus temető ravatalozójának elbontásáról a jánosházi képviselők. Sok a lakossági panasz a romos épületre, az állagmeg-óvásnak nincs értelme, ezért határoztak a bontásról. Nem lesz „nagy" feladat, hiszen olyan kicsi a ravatalozó, hogy még külön bontási engedélyt sem kell kérni az eltüntetéséhez. Saját munkavállalóival oldja meg az önkormányzat a bontást. A helyén vagy betonos placc lesz, vagy parkosítani fogják, erről még nem határoztak. Pályázati döntések is témát adtak, pontosabban pályázati előkészületek a márciusi ülésen. Az úgynevezett területi operatív programokban szeretnék felújítani a László-házat és az óvodát. Ezekhez engedélyeztetett tervre van szükség, a tervek finanszírozásáról határoztak most. A László-ház esetében ez 980 ezer forintot jelent, plusz az általános forgalmi adó. Mint a polgármester elmondta: a pályázat benyújtásához szükség van a tervekre, ha pedig mégsem nyernének a mostani kiíráson, akkor sem veszik kárba a terv, hiszen fel tudják majd használni egy másik pályázatban vagy ha úgy alakul, saját beruházásban. Az óvoda belső rekonstrukciójánál ugyanez a helyzet, ott 380 ezer forintba kerül a terveztetés, plusz az áfa. Komplex, nagyszabású felújítást terveznek, 21. századi belső kialakítást, hogy 10-15 évig ne kelljen ismét felújítani. - Március 30-án jönnek a tervezők, akkor mindent átbeszélünk és készülnek a tervek, látványtervekkel együtt - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!