Jánosháza

2016.07.22. 15:43

Mozgalmas hetek - Kocsimegáldás és jubiláló párok a plébánián

Jánosháza - Mozgalmasak a nyári hetek a Keresztelő Szent János Plébánián: a hétvégén például járműveket áldanak meg, majd a nagyszülőket köszöntik még júliusban, miután a katolikus iskola diákjai túl vannak a közös táborozáson.

Bakos Ágnes

Szent Kristóf napjához kapcsolódva tartanak járműmegáldást a hétvégén, vasárnap - hívja fel a jánosháziak figyelmét a Keresztelő Szent János Plébánia. A július 24-i szentmisék után áldják meg közlekedési eszközöket, szakértőkkel, hiszen a szertartáson a Magyar Autóklub képviselője is részt vesz. A megáldott járműveken egy áldással kapcsolatos emlékmatricát is elhelyezhetnek a tulajdonosok, legyen az a jármű autó, motor vagy kerékpár. Természetesen együtt imádkoznak majd a balesetmentes közlekedésért: azokért akik kettő vagy négy keréken, traktorral, repülővel, vagy gyalog közlekednek.

A plébánia nyarához kapcsolódó hír, hogy július 15-i hatállyal Tóth András atya lett a jánosházai plébánia kisegítő lelkésze - erről még dr. Veres András, ma már a Győri Egyházmegye püspöke döntött a Szombathelyi Egyházmegye kormányzójaként.

Vendéget is köszöntöttek nemrégiben: Snell György Esztergom-budapesti segédpüspök volt a jánosházi plébánia, ezen belül a nemeskeresztúri fília vendége.

Az is fontos júliusi esemény, hogy ünnepelték a kerek évfordulót ünneplő házaspárokat, akár öt, akár hatvan éve kötötték össze az életüket.

A gyerekeknek is fontos a július, a vakáció miatt természetesen: a jánosházi Szent Imre Általános Iskola diákcsapata, mintegy száz gyerek táborozott együtt a Balatonnál.

- Külön dicséret azoknak a gyerekeknek, akik közül sokan szüleikkel fontosnak tartották, hogy az utazás előtti szentmisén részt vegyenek - hangsúlyozta Bodorkós Imre plébános.

A nyárnak természetesen még a plébánián sincs vége: Szent Joakim és Anna liturgikus emléknapjára is készülnek, ahhoz kapcsolódva július utolsó vasárnapján, 31-én köszöntik majd a nagyszülőket. Ahogy a plébánia tájékoztatója fogalmaz a szertartással a „nagyszülői hivatás" fontosságát értékelik majd az ünnepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!