Jánosháza

2016.10.12. 13:48

Mutatjuk, ki nyerte a jánosházi pálinkaversenyt

Jánosháza – Több mint harminc pálinkát és likőrt kóstoltak a zsűritagok a II. Vas Megyei Alma Termésű Pálinka és Párlat Versenyen.

Bakos Ágnes

Egy magánfőző nyerte a fődíjat és több kategóriában is hirdetnek aranyérmest. A legjobbakat soroljuk, a többi információ szombaton, a harmadik jánosházi Almafesztiválon lesz nyilvános.

A pálinkaverseny fődíját egy magánszemély nyerte el: a vönöcki László József Attila almatermésű pálinkáját találta a legjobbnak a zsűri. László József Attila a likőrök között sem talált legyőzőre idén: az almás-meggyes párlata nyert.

Az alma kategóriában egy helyi kereskedelmi pálinkafőző, a HI-GEM Ker. Kft. 42 százalékos almatermésű pálinkája nyert.

Ágyas pálinkák között is szép számmal neveztek a főzdék és magánszemélyek, a legfinomabbnak egy kereskedelmi főzde, Horváth Péter ágyas körtepálinkáját találta a zsűri.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal különdíjasa a Birkás Pálinka almatermésű pálinkája lett. – Ezek a győztesek, de sok ezüst és bronzérmet is odaítéltek – emlékeztetett Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a pálinkaverseny ötletgazdája. Idén 36 párlatot neveztek Vas megyéből, bérfőzdék és magánfőzők összesen. A zsűriben természetesen szakértők ültek, a NAV dolgozói bonyolították le az ítélkezést.

Ez volt a második jánosházi pálinkaverseny, amely része a harmadik Almafesztiválnak. Most szombaton lesz a program, persze nem csak alkohol formájában lesz jelen az alma, sőt! Olyan almás finomságot is mutatnak, amit máshol a megyében nem találnak... Meg aszalt almachips, almás pite, almás palacsinta, sült alma is lesz – sorolta Kiss András polgármester.

Akkor, a fesztivál délutánján adják majd át ünnepélyesen a II. Vas Megyei Alma Termésű Pálinka és Párlat Verseny elismeréseit. Nem akármilyen díjakat osztanak: csiszolt üveg mindegyik első díj és az érem is az, a rendezvény logóját mintázza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!