Jánosháza

2014.03.28. 10:25

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Jánosházán

Március 27-én a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ellenőrző gyakorlatot tartott egy jánosházi, bőrkárpitozással foglalkozó üzemben.

A gyakorlat célja az volt, hogy a tűzoltóparancsnok felmérje az állomány helyismereti és begyakorló gyakorlatokon elsajátított tapasztalatait, a megszerezett információk hasznosítását, alkalmazását, valamint a beavatkozó egységek megismerjék a létesítmény azon sajátosságait, amelyek egy esetleges tűzesetnél veszélyforrást jelenthetnek, vagy pedig segíthetik a gyors és hatékony beavatkozást. Az üzem gyártócsarnokában – a feltevés szerint – meghibásodott egy szabászgép, elektromos rövidzárlatot okozott, és tűz ütött ki. A lángok nagyon gyorsan terjedtek, az üzemben felhasznált bőr alapanyagok szinte pillanatok alatt égni kezdtek. A tűz következtében az épület rövid idő alatt füsttel telítődött, és a korlátozott látási viszonyok miatt az egyik dolgozó nem tudott kijutni a csarnokból.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


A sárvári hivatásos tűzoltó egységeket és a jánosházi önkéntes tűzoltó egyesületet riasztották a helyszínre, akik azonnal megkezdték a felderítést, áramtalanították a gyártócsarnokot, és felderítő egységet küldtek az épületben rekedt, feltehetően füstmérgezést szenvedett dolgozó kimentésére. A tűzoltók a sérültet percek alatt biztonságba helyezték, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították. Eközben az épületben keletkezett tüzet is sikerült megfékezni, és a szellőztetést követően a dolgozók visszatérhettek munkájukhoz. A feladatok végrehajtásánál a tűzoltóparancsnok a szakszerű beavatkozás mellett ellenőrizte a védőfelszerelések használatát, a munkavédelmi előírások betartását, a sérült személy kimentésének folyamatát, és a tapasztaltak alapján „MEGFELELT”-re értékelte a gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!