Jánosháza

2017.06.23. 14:10

Tanévet zártak a jánosházi néptáncosok

A jánosházi diákokon kívül felléptek még Kerta, Csögle, Boba, Ostffyasszonyfa, Gógánfa és Csabrendek táncosai is, azok a diákok, akik az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt tanulják a néptáncot.

Bakos Ágnes

Az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola második éve tanítja néptáncra a jánosházi gyerekeket - emlékeztetett Illés Zsuzsa, a művelődési ház vezetője. A művelődési központ nagyterme és színpada volt méltó helyszíne a tanévzáró néptáncos gálaműsornak. A műsort a Fajkusz Banda kísérte - sőt, már a műsor előtti próba is élő zenével zajlott. - A folyamatosan érkező táncosok nemcsak az élőzenei kíséretre próbáltak, hanem kihasználták az időt és büszkén viselték a szebbnél szebb népviseletes ruhákat - számolt be Illés Zsuzsa a nagyszabású gáláról.

Jól látszott a produkciókon a sok-sok gyakorlás
Fotó: Illés Zsuzsa

A délutánon Kovács Norbert Cimbi, a fenntartó nevében üdvözölte a megjelenteket, és szólította színpadra egymás után a növendékeket.

- Megható volt látni, ahogy a kicsik és a gyakorlottabb nagyok is milyen örömmel és lelkesen táncoltak szüleik és társaik tapsa közepette - összegezte a látottakat a művelődési ház vezetője.

A térségből érkezett gyerekek, vagyis még Kerta, Ostffyasszonyfa, Csögle, Boba, Gógánfa és Csabrendek táncosai sorában a jánosházi gyerekek másodikként léptek színpadra: felszabadultan mutatták be produkciójukat. A táncuk, az egész koreográfia hosszabb és bonyolultabb volt a tavalyinál: láttatta a gála, hogy az apró lábak a hónapok során egyre pontosabban és szaporábban követik a lépést - összegezte Illés Zsuzsa.

Feszült figyelem a fellépések előtt és után is
Fotó: Illés Zsuzsa

A gálán kiderült, hogy az oktatók nemcsak beszélnek a táncról és nemcsak a foglalkozásokon mutatják be a jól begyakorolt lépéseket, hanem ők maguk zárták a gálát. Kiderült: azért van még mit tanulni a gyerekeknek és a nyári vakáció után valószínűleg sok diák folytatja majd a néptáncos ismeretek, mozdulatok elsajátítását Jánosházán is.

Az esemény a művelődési ház üdítővel és frissen sült pogácsával vendégelte meg a fáradt, de büszke táncosokat és szüleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!