Káld

2017.01.24. 09:39

Ízelítő különböző művészeti ágakból Káldon

A káldi faluházban szombaton délután különböző művészeti ágakból kaphattak ízelítőt az érdeklődők. A délutánt Simonné Fukszberger Szilvia, a Káldi Napraforgók Egyesületének elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta , hogy az egyesület alapcéljai közé tartozik a kulturális élet fellendítése a faluban, ezért az egyesület számára kiemelkedően fontos a mostani ünnep.

Káldi Napraforgók Egyesülete

A közönség némán, meghatódva hallgatta meg Németh Anna előadásában a Himnuszt. Szokatlan, de felemelő élmény volt, hiszen Anna nem énekelt, hanem szavalt.

Az ünnephez kapcsolódóan fotókiállítást is rendeztek dr. Kereszty Gábor Pusztaláncon készült fotóiból. A fotók különös megvilágításba helyezték a régóta üresen tátongó, omladozó épületeket, műhelyeket, irodákat. Ahol valamikor zsongott az élet, most csak a csend honol – ezt fejezik ki a művészien elkészített fotók. A kiállítást Pajor András fotóművész és dr. Schmidt József polgármester nyitották meg. A fotók megtekinthetők a faluház nyitvatartási idejében.

A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium növendékei Vivaldi, Telemann és Marcello műveivel szórakoztatták az érdeklődőket. Hajas Klaudia fuvolán, Nagy Elek zongorán és Kovács Bálint furulyán játszott. A Vivaldi Trio szonátájából játszott részleteket vastaps kísérte.

Gyöngyössy Péterné Kemény Katalin a női szerepekről tartott nagyon szórakoztató és érdekes előadást. A vendégek megtudhatták, honnan, melyik korból, melyik társadalmi réteg szokásaiból, szabályaiból származnak a napjainkban jellemző sztereotípiák. Előadását egy témához illő verssel, Szabó T. Anna: A nő az akkor nő című versével zárta.

Este nyolc órától a szentgotthárdi Zaporozsec zenekar fergeteges koncertjével szórakoztatta az élő zene iránt érdeklődő közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!