vádemelési javaslat

2018.06.13. 12:20

Alkoholt fogyasztottak, mielőtt volán mögé ültek – Balesetet szenvedtek

Horvátzsidány térségében, illetve Váton szenvedtek balesetet.

police.hu

Fotó: Shutterstock

A 8627-es számú úton, Kőszeg felől Horvátzsidány irányába tartott tehergépkocsijával egy váti férfi 2018 januárjában. Az előtte haladó jármű előzésébe kezdett, amikor a teherautó megcsúszott és a szalagkorlátot átszakítva, a menetiránya szerinti bal oldali erdős területen egy fának csapódott, majd a jármű az úttestre visszapördülve állt meg. A sofőr a baleset következtében könnyebben sérült.

Nem történt személyi sérülés, amikor egy tehergépkocsival közlekedő helyi férfi a Kossuth Lajos utca és a Magyar László utca kereszteződésénél ütközött egy, a védett úton közlekedő személygépkocsival Vát belterületén 2017 decemberében.

Mindkét esetben felmerült a gyanú, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott, mielőtt volán mögé ült és a feltevéseket a szakértői vélemények is alátámasztották.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai az ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásokat befejezték, a keletkezett iratokat pedig a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldték.

Kiemelt illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!