A Rendőrség nyolc órán át kereste

2018.11.05. 15:32

Megkéselte a feleségét, aztán elment otthonról egy csipkereki férfi

Megkéselte feleségét, aztán elment otthonról hétfő reggel egy csipkereki férfi. A helyiek azt mondták, nem kellett volna négy napra hazaengedni az alkoholelvonóról, ahol kezelték. A rendőrség nagy erőkkel kereste, nyomkövető kutyát is bevetettek, kora este találták meg a falu határában. Emberölési kísérlet miatt vonják felelősségre.

VN, Police.hu

Fotó: Szendi Péter

Frissítés

17.30

„Súlyosan megsebesítette feleségét egy csipkereki férfi” – közölte tegnap délután a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos honlapján. Emberölés kísérletéről tájékoztattak. A közlemény szerint hétfő reggel, egészen pontosan 8 óra 38 perckor riasztották a rendőröket Csipkerekre, ahol egy 54 éves helyi férfi késsel megsebesítette a feleségét. Azt is tudni lehetett kora délutánra, hogy saját otthonukban történt a késelés, előtte veszekedett a házaspár, a rendőrség azt közölte: „előzetes szóváltást követően” került elő a kés. Az asszony súlyosan megsérült, több szúrás is érte.

Nagy erőkkel folyt a keresés, kevéssel 15 óra után egyszerre öt rendőrautó állt a Petőfi utcai háznál, nyomkövető kutyát is bevetettek, hogy elfogják a késelőt – kora este bukkantak a nyomára. „A rendőrök a község határában, egy erdős területen elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt” – tájékoztatott az ügyben kiadott második közleményében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Szendi Péter

Nagy volt a mozgás a faluban, a helyszín körül a szomszéd házakig kihúzták a rendőrségi szalagot, az udvaron civil ruhás nyomozókat láttunk. – Rohammentő jött reggel, kérdezték hol van a játszótér. Oda mentek – ennyit tudtak mondani az éppen hazaérő helyiek délután Csipkereken. ‎Fiatalok, idősebbek is beszélgettek, jóformán minden ház előtt volt valaki, kíváncsian nézték az ismeretlen autókat és a sorban érkező rendőrségi járműveket. Többen, akik akkor értek haza a busszal, hallották az esetet, de nem sokat tudnak. A játszótér felé irányítottak. Ott is állt rendőrautó, feltehetően azért, mert arrafelé kanyarodhatott le a Petőfi utcáról a férfi. Azt mondták még a helyiek, hogy alkoholelvonóról engedték haza a késelőt, a négynapos hosszú hétvégére jöhetett a feleségéhez. Jóna László polgármester is úgy tudja, hogy orvosi kezelés alatt állt a férfi, betegsége miatt többször kellett mentőt hívni hozzá, volt, hogy rendőri segítséggel vitték kórházba. A polgármester is csak akkor értesült a történtekről, amikor arra járt a faluban tegnap délelőtt: – Jöttem haza a hivatalból, akkor láttam, hogy itt vannak a rendőrautók, nem messze van a lakásomtól. Ennyit láttam, semmi mást nem tudok róla – mondta. Úgy tudja, valamilyen epilepsziás betegséggel él a férfi, Intaházára, a pszichiátriára járt kezelésre, és nem ment vissza vasárnap, amikor kellett volna az ünnepek után. – Reggel még a faluban látták több helyen, aztán megtörtént ez a tragédia – mondta még a polgármester.

– Józan paraszti ésszel, nem szabadott volna hazaengedni – hallottuk tegnap egy helybélitől. – Ki tudja, hogy az elvonás és a gyógyszerei milyen kattanást okoznak, ha az ember nincs felügyelet alatt és ráiszik. Vagy lehet, hogy be sem szedte a gyógyszert – mérlegelték a csipkerekiek.

Közben folyt a kutatás, és csaknem nyolc órás keresés után meglett a férfi, előállították a rendőrök és őrizetbe vették. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlete bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Fotó: Szendi Péter

 

17:15

A rendőrök a község határában, egy erdős területen elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfivel szemben – előállítását követően és őrizetbe vétele mellett – emberölés kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – büntetőeljárást indított – adta hírül a police.hu.

Fotó: Szendi Péter

Bejelentés érkezett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába hétfő délelőtt, mert egy csipkereki lakos késsel megsebesítette feleségét, majd ismeretlen helyre távozott.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 54 éves helyi férfi gyanúsítható azzal, hogy a bejelentést megelőzően csipkereki otthonukban – előzetes szóváltást követően – több esetben megszúrta feleségét. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A nyomozók nagy erőkkel megkezdték az elkövető felkutatását, a rendőrök nyomkövető kutya segítségével vizsgálják át a környéket. A helyszíni szemle és a körülmények tisztázása jelenleg is folyamatban van.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított – írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában