Zebra terv

2019.05.15. 08:54

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a következő napokban Vas megyében

A Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. Ennek keretében fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani 2019. május 14. és május 17. között a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyek közvetlen környezetében. A közlekedésbiztonsági akció célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosok biztonságára – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a kampány apropójából összeállított néhány tanácsot:

  • Kérjük a gyalogosokat, hogy a számukra kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, fokozott óvatossággal és körültekintéssel haladjanak át!
  • Minden esetben győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megadják-e számukra, biztonságosan át tudnak-e menni az úton!
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a sötét ruházatban közlekedőket sokkal nehezebben veszik észre a gépjárművezetők. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy lakott területen belül a reggeli és az éjszakai órákban is viseljenek ruházatukon, táskájukon a láthatóságot elősegítő eszközöket.
  • Felhívjuk egyben a járművezetők figyelmét, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért haladásuk során kellő körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában