Tűz

2018.06.02. 08:54

Fölgyújtották éjjel a kemenessömjéni katolikus templomot – Frissítve

Kurucz Attila polgármestert - egyébként ő a sekrestyés - péntekről szombatra virradóra, éjfél után riasztották a falubeliek, hogy világosság van a templomban.

Gyuricza Imre

Nulla óra 45 perckor két fiatalembert találtak az épületben. Egy rácsos, fémből való – és egy fából készült ajtót kellett feltörniük az elkövetőknek, hogy bejussanak. Az orgona teljesen kiégett, két éve vásárolták, értéke mintegy 9 millió forint. A két fiatalember – egyikük helybeli – nem tudta megindokolni tettét.

Németh Zoltán plébános

 

Szombaton délelőtt vízben tocsogva lehetett följutni a karzatra, a tűzoltók éjszaka vízsugárral oltottak. A templomot belül újra kell festeni, a falak kormosak. A rendőrségi vizsgálat folyik, a károkat hétfőn mérik föl.

Németh Zoltán plébános azt mondja, vasárnap mindenképpen lesz mise, a felindult híveket is meg kell nyugtatni. A templom ablakai most tárva-nyitva: muszáj szellőztetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában