Kenézi emberölés

2017.11.17. 18:18

Vita miatt sújtott le

A 60 éves férfi saját házában ütötte le ivócimboráját. Emberölés miatt indított eljárást a hatóság.

Pungor Csaba

Fotó: Nagy Jácint

Kora esti baráti italozásnak indult, emberölés lett a vége. A településen élőket megdöbbentette az eset, annak ellenére is, hogy a feltételezett elkövetőről tudták, hogy nem veti meg az alkoholt.

Csütörtök este fél hét előtt néhány perccel Kenézben, a Kossuth Lajos utcában álló családi házban a rendőrség holtan talált egy férfit.

A bűncselekmény elkövetésével az ingatlan tulajdonosát, egy 60 éves férfit gyanúsítanak, aki – a feltételezések szerint – olyan súlyosan bántalmazta ivócimboráját, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Fotó: Nagy Jácint

Tegnap délelőtt csendesek voltak az utcák Kenézben. A családi házat, ahol az emberölés történt, lezárták a hatóság munkatársai, csak a kerti szerszámok tárolására alkalmas melléképületek maradtak nyitva. Szótlanul sétáltak el az emberek a tragédia helyszíne előtt, csak néhány lopott pillantást vetettek a ház felé, majd a közeli buszmegálló és bolt irányába sétáltak tovább. A településen élők közül nyilatkozni senki sem szeretett volna az eset kapcsán, de igyekeztek segíteni, hogy pontosabb képet kaphassunk arról, mi történhetett valójában azon az ominózus csütörtök estén.

- Elkeserítő, hogy mindig egy szörnyű tragédia miatt kerül a középpontba a falu – jegyezte meg szomorúan Horváth Lászlóné, Kenéz polgármestere. – Sajnos én sem tudok többet mondani, hiszen nem volt szemtanúja az esetnek. Azt elárulhatom, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott férfiként ismertük a feltételezett tettest.

Fotó: Nagy Jácint

Az emberöléssel gyanúsított, feltételezett elkövetőt dolgos, visszafogott nős emberként ismerték a falubeliek is. Igaz, alkalmi munkákból élt, de rendszeresen segített a falubelieknek a ház körüli teendőkben. Azt viszont mindenki hozzátette, hogy az italt sosem vetette meg, és elképzelhető, hogy ez okozhatta a problémát.

A tragédia napján is a korábban megszokott forgatókönyv szerint – vendéglátóhely híján – többször kereste fel a közeli boltot, ahol bort vásárolt a férfi, akihez később csatlakozott a Bozzaiban élő barátja, majd a kenézi férfi háza felé vették az irányt. Valószínűsíthető, hogy italozás közben különbözhettek össze, majd az ingatlan tulajdonosa lesújtott egy lapáttal – ebben egyetértettek a megszólaltatott kenézi lakosok. Az emberölés tényleges helyszínét illetően már megoszlottak a vélemények. Van, aki úgy tudja, hogy a bejárati ajtóban történt a tragédia, más szerint a konyhán folyt az italozás, és a veszekedés hevében szaladt ki a ház tulajdonosa egy lapátért, ami végül gyilkos fegyverré vált a kezében. Ezt követően a holttestet megpróbálta elmozdítani, de a feltételezett tettes csak az előszobáig jutott vele. Miután a férfi látta, hogy komoly bajt okozott, jelezte ezt szomszédjainak, akik értesítették a rendőrséget.

Fotó: Nagy Jácint

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a feltételezett tettest előállították, gyanúsítottként kihallgatták és indítványozták a férfi előzetes letartóztatását. A hatóság az ügyben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában