baleset

2019.08.18. 07:13

Kerítésnek csapódott egy busz, miután személyautóval ütközött Szombathelyen

A busznak ez lett volna aznap az utolsó fordulója, néhány megállóval később a sofőr végzett volna a szolgálattal.

Horváth Istvánné

Fotó: HI

Szombaton éjjel egy helyijáratos busz haladt Szombathelyen, a Szent Flórián körúton a Körmendi út felé, amikor a Mátyás Király utca kereszteződéséhez érve egy Fiat nem adta meg az elsőbbséget a kereszteződésben neki. A stop tábla ellenére a sofőr megállás nélkül haladt tovább, majd a busz oldalának ütközött. A Fiat a járdára csapódott, míg a busz vezetője az ütközéstől kiesett az ülésből, így a jármű immár sofőr és irányítás nélkül a járdára hajtott, ahol előbb egy a füvön szabálytalanul parkoló Fiat terepjárónak, majd egy ház kerítésének ütközött. A busz az ütközéskor a Fiat terepjárót előre lökte, ami egy fát is kidöntött.

A buszon egy utas volt, ő és a Fiatban utazó két ember szintén könnyebben sérültek, a mentők kórházba szállították őket. A busz vezetője néhány karcolással megúszta az ütközést. A busznak egyébként ez lett volna aznap az utolsó fordulója, néhány megállóval később a sofőr végzett volna a szolgálattal.

 

A helyszínen többen is elmondták, hogy a Fiat mindig a füvön parkol a ház előtt szabálytalanul, attól függetlenül, hogy van-e parkolóhely a környéken, illetve a társasház udvarán is vannak szabad parkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában