riasztás

2018.06.07. 17:32

Kidőlt fa, víz a pincékben: ezt hagyta maga után a szerdai vihar Vas megyében

A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit tíz alkalommal riasztották káresethez, ahol a vihar következtében kidöntött fákat kellett eltávolítaniuk, de pincében, garázsban felgyülemlett csapadékot is szivattyúzniuk kellett az egységeknek.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Illusztráció

Hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék okozott gondot Vas megyében szerdán a késő esti órákban. Külsővaton egy húsz méter magas fa ága tört le, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat. Hosszúperesztegen villanyvezetékre dőlt egy fa ága, míg Csákánydoroszló és Ivánc közötti úton négy fa dőlt a közútra, vízelvezető árokba. A körmendi hivatásos, celldömölki önkormányzati és hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldarabolták a fákat, faágakat. Hét alkalommal vízszivattyúzást hajtottak végre a tűzoltók, Merseváton, a Petőfi utcában nyolcvan méter magasan állt a csapadékvíz a mélygarázsban, Rönökön pincét árasztott el a csapadékvíz, míg Csörötneken több pincébe is befolyt az eső. A szivattyúzások alkalmával a körmendi hivatásos, celldömölki önkormányzati, rönöki önkéntes tűzoltók segítségére volt szükség. Egyik eset kapcsán sem sérült meg senki.- számolt be róla a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában