Tűzeset

2019.08.01. 11:55

Kigyulladt egy autó Sárvár közelében, munkatársunk segített eloltani (frissítve)

Csütörtök délelőtt egy Peugeot haladt a 84-es úton Jánosháza felől Sopron irányába, amikor az autó motortere füstölni kezdett. A sofőr félreállt egy mellékúton, ekkor már lángok csaptak fel a motortérből.

Horváth Balázs

Fotók: Horváth Balázs

13:10

A jármű oltását két arra járó autós kezdte meg poroltókkal, majd a sárvári tűzoltók is megérkeztek a helyszínre, akik befejezték az oltást, és visszahűtötték az autót. A tűzben nem sérült meg senki. Az autóban egy három tagú család utazott, akik Sopronba tartottak vakációra.

Fotók: Horváth Balázs

Az égő autóhoz ezen sorok írója érkezett meg elsőként és kezdte meg az oltást poroltóval – szinte lassan rutinosan, három autótűz oltása után -, majd később kapcsolódott be egy másik autós. A kigyulladt autóban utazók pánikba estek, azt hitték, hogy – mint a filmekben -, a jármű fel fog robbanni. Pedig erre az esély elég kicsi, a tűz-, illetve az izzás keletkezésekor egy-másfél percig az autótűz még jó eséllyel megfékezhető, illetve a károk is mérsékelhetőek.

Azt tanácsoljuk, hogy mindig legyen kéznél egy poroltó, ez pár ezer forintért beszerezhető szinte bármelyik üzletben, illetve ha ez nincs, akkor néhány üveg ásványvíz is segíthet az oltásban még a tűz legelején, miközben hívjuk a tűzoltókat. Fontos, hogy a motort azonnal állítsuk le és a gyújtást vegyük le, rövidzárlat esetén ez segíthet.

Ha nem tudjuk megfékezni a tüzet, akkor az értékeinket mentsük, majd húzódjunk távolabb a járműtől, de legfontosabb, hogy azonnal tárcsázzuk a segélyhívót.

10:53

Egy személyautó motortere és utastere égett a 84-es főút Sárvárt elkerülő szakaszán. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd megkezdték az izzó fém alkatrészek visszahűtését -írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában