egész arcát vér borította

2018.09.11. 19:47

Megszólalt a kámi lövöldözésben megsebesült férfit először ellátó háziorvos

Elfogták azt a 23 éves Vas megyei fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn többször is rálőtt egy férfira a 8-as út mentén, Kám és Szemenye közelében.

Lakosi Gabriella

Délelőtt, amikor megérkeztünk Kámba, a falu utcái teljesen kihaltak voltak, csak egy tévéstáb forgatott az orvosi rendelőnél, ahol hétfőn kiterjesztett helyszíni szemlét tartottak a rendőrök. Ottjártunkkor is ott állt a sötét Mercedes: az ablakai kitörve, a karosszérián nem láttunk lövésnyomokat.

A kocsiból a fejtámlát állítólag a rendőrök vették ki, valószínűleg azok fogták fel a lövedékeket, ezért nem sérült meg a vállalkozó felesége. A faluban azóta is téma a lövöldözés: azt beszélik, érthető, hogy a székesfehérvári vállakozó belement abba, hogy egy kihalt környéken találkozzon a vasi fiatallal. Egyébként is: úgy tudni, hogy már korábbról ismerték egymást. Logikus és hihető indoknak tűnhetett az is, hogy a telefonáló az agancsokat nem akarta a faluban átadni, mert nem akarta felhívni magukra a figyelmet.

Egész arcát vér borította

Arrajáróktól – akik nem nyilatkoztak névvel – megtudtuk, hogy az erdős részen meglőtt férfi nem is Kámba indult elöször, a közelebb lévő Szemenyében keresett segítséget, de ott aznap nem rendelt az orvos, így átautózott Kámba, ahol a falugondnok igazította útba, és végül el is kísérte az orvosi rendelőbe.

Azt is hallani lehetett a faluban, hogy a meglőtt férfi végül már forgalommal szemben vezetett, úgy állt meg a háziorvosi rendelő előtt. Többen is látták, mindannyian megdöbbentek, hiszen az egész arcát vér borította, és a pólója is átázott.

 

Azonnal hívták a 112-es segélyhívót

Dr. Grétsy Gabriella látta el először az áldozatot Fotó: Unger Tamás

A háziorvoshoz éppen rendelési időben érkezett a férfi, váratlanul érte az ott tartózkodókat, de hamar kiürítették a rendelőt.

A doktornőt tegnap Szemenyében értük utol. Dr. Grétsy Gabriella azt mondta, ő látta el először a férfit. Amikor megérkezett a rendelőbe, azonnal hívták a 112-es segélyhívót, így egyszerre értesíthették a mentőket és a rendőrséget is. Ezután megbizonyosodtak róla, hogy az állapota stabil, lefektették és megvizsgálták a sebeit. A mentők hamar a helyszínre értek, az első kocsi már tíz perc múlva a helyszínen volt, attól kezdve még negyed­óra telt el, mire a rohamkocsi is odaért. A férfit a Markusovszky kórházba vitték, ahol állítólag azonnal megoperálták.

A névtelenséget kérő kámiaktól azt is megtudtuk, hogy a helyszínre hétfőn sorban érkeztek a rendőrautók, sokan meglepődtek, hogy az esethez kiszállt a TEK is.

A bűncselekmény elkövetésétől számított tizenkét órán belül Meggyeskovácsi belterületén elfogták azt a 23 éves Vas megyei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Találkoztunk egy olyan férfival is, aki szemtanúja volt az akciónak. Ő azt mondta, elöször azt hitte, hogy a rend­őrautók ütköztek egymásnak, azután látta csak meg a Renault kisbuszt – abban ült a feltételezett elkövető. Legalább hat rendőrautó állta körbe, de olyan szorosan, hogy csak pár centi volt a járművek között. Tőle tudjuk azt is, hogy Kámban kedd hajnali három óráig tartott a helyszíni szemle.

Az ügy körülményeit egyébként még vizsgálják, emberölés kísérletének meglapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, egyidejűleg indítványozzák a gyanúsított letartóztatását – közölte az ügyben az első hivatalos közleményt a lövöldözés után majdnem 24 órával kiadó megyei rendőr-főkapitányság.

Az ügy részleteit, az előzményeket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában