Súlyos sérülést okozott

2019.03.07. 11:39

Szíven szúrta feleségét a vasi férfi – Vádat emeltek ellene

Emberölés kísérletének bűntette és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly májusban egy családi vita hevében, életveszélyes sérülést okozva szíven szúrta a feleségét, majd rátámadt az általa segítségül hívott mentősökre – közölte Simon József megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Fotó: Illusztráció!

A főügyész azt írta: a férfi ittas állapotban 2018 májusában először azért hívott mentőt – mint utóbb kiderült, indokolatlanul – mert a felesége nem szedte be a gyógyszereit.

A férj és feleség között később a vád szerint éppen a mentők kihívása miatt fajult el a vita, a vádlott végül egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel szíven szúrta az asszonyt, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádlott ezután ismét értesítette a mentőket, közölte velük, hogy megölte a feleségét. A férfi valószínűleg azt gondolta, hogy az asszony meghalt, mert a kiérkező mentőket nem engedte be, a ház kapujában elállta az útjukat, majd a gépkocsivezető felé indult, hogy megragadja és akadályozza a bejutásban. A mentős azonban kitért a vádlott elől és a vállával a kapu előtti füves részre lökte az ittas férfit.

A nő életét a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően sikerült megmenteni – közölte a megyei főügyész. A Vas Megyei Főügyészség a vádlottra letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!