Baleset

2019.07.15. 20:01

Vonattal ütközött személyautó Szombathelyen – A sofőr beszámolt a baleset körülményeiről (Frissítve!)

Felkereste lapunkat a vonattal ütköző autó sofőrje, és elmondta a baleset körülményeit.

Horváth Balázs

20190714 Vonatbaleset Szombathelyen, a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett Szombathely, Sárdi-ér utca Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Kedd:

15.15

Szerkesztőségünket megkereste a tegnap Szombathelyen vonattal ütköző autó vezetője, aki elmondta a baleset körülményeit.

Zoltán elismeri, hogy hibázott, a Sárdi-ér utca melletti földútról jobbra kanyarodott rá az átjáróra, onnan nehezebben látni rá a sínekre, ráadásul nem sokkal korábban hajtotta le a napellenzőt az autóban, ami valószínűleg még jobban akadályozta a kilátásban. Az ütközés pillanatára nem emlékszik, a napellenző lehajtása után a következő kép az, hogy a mentőben van. A balesetkor körülbelül 25-30 km/h-val hajthatott.

A fiatalembernek köszönjük, hogy pontosította a részleteket, és azt is, hogy a mostanában tapasztaltakkal ellentétben beismerte a hibáját és elmondta nekünk a történteket, hogy mások tanulhassanak belőle. További balesetmentes közlekedést és gyors felépülést kívánunk!

Hétfő:

21.00

A Szombathelyen 18.40-kor történt baleset után a helyszínelést befejezték, a vasúti pálya 20.55-kor felszabadult.

20.19

Információink szerint könnyebb sérülésekkel szállt ki a totálkárosra tört autójából az a férfi, aki a járművével egy vonat elé hajtott hétfőn kora este Szombathelyen.

Az autó kis sebességgel haladt a Sárdi-ér utcában, a sofőr pedig figyelmetlen volt és a pirosat mutató fénysorompó ellenére a sínekre hajtott, ahol épp a Szombathelyről Pécsre tartó vonat érkezett. A személyautó és a mozdony ütköztek, az autó teljesen összetört, de a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett csak, a mentők kórházba szállították.

A mentés és a helyszínelés idején szünetel a vonatközlekedés az érintett szakaszon.

 

19.40

Ma 18.40-kor a csapórúd és a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróban hajtott egy személyautó, és összeütközött a Pécsről Sopronba közlekedő gyorsvonattal Szombathelyen, a Sárdi ér utca közelében található átjáróban. A gépjármű vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg. Az érintett szakaszon szünetel a vonatközlekedés, az utasokat Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok szállítják – tájékoztatta lapunkat Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője.

Fotók: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában