Keléd

2015.09.26. 15:44

Újjáéledt a település

A Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei irodája a településen rendezte soron következő Kapunyitogató programját. Felavatták azt a többfunkciós klubhelyiséget, amely éppen erre az alkalomra készült el, és amelyik ettől kezdve otthona lesz majd a kis falu közösségi életének.

Civil Tudósítónktól

Éles Krisztinának, a Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei irodája irodavezető-helyettesének szavai után Feiler Ferenc polgármester szólt. Köszöntőjében elmondta, hogy Keléd az ország egyik legkisebb települése, de a három éve beindult közmunkaprogramnak köszönhetően a település újjáéledt. Ez idő alatt a lakosság száma közel a duplájára nőtt. A prog-ramban főként zöldségtermesztéssel foglalkoznak. A megművelt terület nagysága az elmúlt időszakban több mint kétszeresére emelkedett. Tovább is fejlődnek: belevágtak egy zöldségfeldolgozó építésébe is.

A rendezvényt megtisztelte V. Németh Zsolt környezet-ügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is, aki beszédében örömét fejezte ki, hogy Keléd, a valaha „szélárnyékban” lévő település a megújulás útjára lépett, nemcsak gazdasági, hanem kulturális téren is.

Jelen volt Tausz István, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke, aki beszélt a helyi értékek feltárásának, megőrzésének fontosságáról és szorgalmazta helyi értéktár bizottság létrehozását.

A kulturális műsorban először a Káldi asszonykórus énekelt, majd a Fergeteg Néptánccsoport lépett színre, őket a Kemenesmagasi Citerazenekar követte. Akinek kedve volt, elleshette a fafaragás és a kosárfonás fortélyait is környékbeli mesterektől, Harasztovics Róberttől és Horváth Lászlónétól. A rendezvényen kiállítás nyílt Illés Mónika rongyszőnyegeiből és helyi terményekből. A Kapu a Fergeteg táncházával zárult.

Illés Zsuzsa

Címkék#Keléd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!