Kemenesmagasi

2015.10.02. 09:13

Megnyílt Kemenesmagasiban az óriási szabadtéri bábszínház: indulhat a szüreti mulatság

Kemenesmagasi – Különösen kedves figurák népesítik be Kemenesmagasi utcáit: az önkormányzati felhívásra harminc bábukompozíció készült, indulhat a szüreti mulatság.

Ölbei Lívia

Aki a bolondos figurákban ismerősöket vél felfedezni, nagyot téved. Bár az is lehet, hogy mégsem. A szüreti felvonulás október 3-án (szombat) 13 órakor kezdődik a Tulok utcában, hogy aztán a vidám maskarások bejárják a falut a Dózsa György, a Táncsics utcán és a Berzsenyi téren át tovább a Pozsonyi utcán, a Csalló közön, a Petőfi, a Kárpáti, az Ady, a József Attila, az Akácfa, a Béke, a Kertaljai, a Honvéd, a Rákóczi utcán át vissza a Tulok utcába – és a kultúrház udvarára. Mert „adatik tudtára Kemenesmagasi népének, hogy az Úr 2015. évének, október havának 3. napján szüreti mulatság veszi kezdetét a kultúra házában”.

Fotó: Sebestyén Zoltánné

A kemenesmagasi óvodások 18 órakor lépnek színre, aztán a káldi néptánccsoport következik, aztán zenés előadás vezeti be a közönséget a mesék és a cirkusz világába, 19.30-kor tűzijáték kezdődik a futballpályán, 22 órától pedig: szüreti bál. Talán még a település utcáin tekergő szüreti bábuk is beszállnak a táncba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!