Kercaszomor

2016.12.29. 16:02

A reformáció éve lesz - Az Őrségben január 1-jén kezdődik az emlékév

Kercaszomor- A reformáció kezdetének ötszáz éves jubileumát ünnepeli a protestáns világ jövőre. Az Őrségben január 1-jén kezdődik az emlékév.

Bakos Ágnes

- A történelmi Magyarországon, így az Őrségben is előbb a németországi, lutheri reformáció, majd a svájci, kálvini, zwingli és bullingeri ága terjedt el - emlékeztetett Ozsváth Imre, a Kercaszomori Református Társegyházközség lelkipásztora. Kétszeresen is kerek évfordulót ünnepelnek a protestánsok 2017-ben, Magyarországon. Egyrészt ötszáz éve, hogy Luther Márton kifüggesztette 95 tételét, amellyel megkezdődött a nyugati keresztyén egyház megújulását szolgáló vita. Másrészt a magyar református közösség kialakulásában az 1567-es debreceni zsinat tekinthető mérföldkőnek - annak tehát 450 éves jubileumához érünk jövőre.

- A kettős jubileumot Kercaszomoron, 2017. január 1-jén 15 órakor református, evangélikus és katolikus testvéreinkkel együtt ünnepeljük - tájékoztatott a lelkipásztor. Úgy fogalmazott, hogy ünneplik Jézus Krisztus egyént és közösséget, egyházat is megújító munkáját, valamint közösen igyekeznek felhívni az egész társadalom figyelmét a reformáció máig ható, ma is élő lelkületére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!