Kert

2016.06.01. 13:50

Infraszauna használata nyáron (x)

Mivel a szoláriumozást a nyári időszakban nem igazán szokták ajánlani – különösképpen azok számára nem, akik sokat vannak napon, esetleg még pluszban napoznak is –, ezért az infraszaunák kapcsán is elterjedt az a téveszme, miszerint a nyári időszakban nem túl szerencsés a használatuk.

Ez azonban egy hatalmas tévhit, hiszen a közhiedelemmel ellentétben az infraszauna éppen nyáron tudja a legtöbbet kihozni az emberből, és ebben az időszakban tud valódi csodát művelni a bőrünkkel, hiszen a napsütés miatt rengeteg D-vitamin van a szervezetünkben, ami hő hatására akár a bőr legmélyebb rétegeibe is képes beépülni, ez pedig nem jelent mást, minthogy ráncainkat is képes kisimítani.

Szépít és egészségesebbé is tesz

Tény és való, hogy az infraszauna a téli időszakban óriási szolgálatot tesz az egészségmegőrzés kapcsán, hiszen a relatíve hidegebb idő által megtépázott immunrendszert könnyedén megerősíthetjük vele, míg a felhalmozódott méreganyagokat likvidálhatjuk szervezetünkből. A melegebb időszakban nyilván nincs szükségünk immunerősítésre, ellenben számtalan más olyan előnye van, ami miatt használatát ilyenkor sem szabad abbahagyni. Főként a mozgásszegény életmódot folytatók például az infraszauna segítségével jól megizzaszthatják magukat, nagyobb munkára kényszeríthetik szívüket és tüdejüket, ezáltal a méreganyagok kilökése, valamint a fogyasztás mellett olyan hatást kelt a szervezetben, mint egy lazább sport.

Ha mindez nem lenne elegendő, az infraszauna használatával garantáltan erősödik a szívizom, megnövekszik az állóképesség, ebből kifolyólag pedig szervezetünk teherbíró képessége is, de segítségével a keringési zavarok, a vesepanaszok, az ízületi gyulladások, a végtagfájdalmak, az egyes bőrproblémák, sőt az idegrendszeri bajok és egyes allergiák is nagyon hatékonyan kezelhetők. Az infraszauna azonban a fentebb már említett méreganyag-eltávolításban is óriási segítségünkre lehet, hiszen bár a nyári időszakban valóban lényegesen több vitamint fogyasztunk, ellenben hajlamosabbak vagyunk több zsírosat és cukrosat is enni, ezen felül gyakrabban vétkezni, ezáltal a nagy izzasztással lehetőséget kapunk arra, hogy könnyebben megszabaduljunk a méreganyagok jelentős részétől, amelyek megbetegíthetnek, vagy felesleges kilókat eredményezhetnek számunkra.

Medencével kombinálva nyújt teljes élményt

Habár az infraszauna önmagában is nagyszerű wellness élményt nyújt, igazán csak akkor élvezhetjük előnyeit, ha egy medencénk is van otthon, ezáltal a szaunázás után lehetőségünk nyílik csobbanni egyet, amivel nem csak szervezetünkre és egészségünkre, hanem bőrünkre is nagyszerű hatást gyakorlunk. Természetesen érdemes azért figyelembe venni bizonyos szabályokat ezzel kapcsolatban, amelyek nem is annyira egészségügyi, mint inkább higiéniai tippek, és azért van rájuk nagy szükség, mert az infraszauna után bőrünk érzékenyebb, mint normális esetben.

Így ha most építünk medencét, vagy a nyáron tervezzük, válasszunk neki olyan helyet, ahol nem potyoghat bele túl sok szemét például egy közeli fáról. Ha mégis, akkor gondoskodjunk a megfelelő fedésről, ami egyben akár természetes vízmelegítőként is hathat a medencére. Ami még ennél is fontosabb talán, hogy fordítsunk nagy gondot a takarításra, hiszen a szaunázás után, egészségünk érdekében egy tiszta vizű medencében élvezhetjük ki csak igazán annak rekreációs sajátosságait.

Mindemellett pedig ügyeljünk a megfelelő gépesítésre is, hiszen például egy megfelelő automatizálással mindig friss víz vár majd ránk, hiszen garantáltan a beprogramozott időben elindul majd a keringető, és nem kell a víz poshadásától vagy algásodásától tartanunk, ami nyáron kiemelten nagy problémát tud okozni egy medencénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!