Szombathely

2016.12.02. 18:35

Élmények ajándékba – Beregi iskolások vendégeskednek Szombathelyen

Szombathely - Beregi iskolások töltenek néhány napot a városban, a Szombathelyi Civil Kerekasztal pályázott, és hívta vendégségbe a gyerekeket.

Tóth Kata

A csoport péntek este érkezett, Aranyosapátiból Budapesten és Győrön keresztül Szombathelyre. Ma reggel korán keltek, sok program várt a nyolcadikosokra: az oladi általános iskolások Szent Márton életéről szóló színdarabot adtak elő, utána fúvós matiné következett - a Fúvósmuzsikáért Alapítvány szervezésében. Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke kalauzolta őket a városban, ismerkedtek a nevezetességekkel a Szent Márton-sétaút mentén, és útba ejtették a Szent Márton Látogatóközpontot is. Közben a Mikulással is találkoztak, aki ajándékokkal lepte meg őket.

Benkő Zsigmondné, az Aranyosapáti Általános Iskola tanárnője azt mondja, csodálatos élményekkel gazdagodtak, nemcsak a gyerekek, hanem ők, a felnőttek is. - Ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattak volna azok a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akiknek ezen a többnapos kiránduláson kívül nincs más lehetőségük, hogy a lakóhelyükön kívül az ország más városaival, nevezetességeivel megismerkedjenek. A Don Bosco Művelődési Ház színpadán az iskolásaink a magyarságtudatukat szerették volna bemutatni. Tánccal készültek, egy tanulónk énekelt. Más szemmel nézzük már Szent Márton legendáját. Az itt hallottakat, látottakat fel tudjuk majd használni otthon, ahol két éve tartunk Szent Márton-rendezvényt. A szabolcsi és az itteni emberekre is jellemző a vendégszeretet, ezt most sokszorosan megtapasztaltuk.

Kőszegre készülnek holnap délelőtt, délután a szombathelyi katonatörténeti tárlatot látogatják meg, és a tűzoltókiállítást is megmutatják a gyerekeknek. Az adventi vásárban folytatódik a program, a második gyertya meggyújtásánál mindannyian a Fő téren lesznek. Kőszegfalviné Pajor Klára többször járt már a Tiszaháton. Ő és a most Szombathelyre jött felnőtt kísérők is remélik, hogy a kapcsolatuk hosszú életű lesz, szívesen találkoznának még.

A tegnap délelőtti fúvós matinét és az esti programot a Fúvós Muzsikáért Alapítvány szervezte, ehhez kapcsolódott a Civil Kerekasztal. A Don Bosco Művelődési Házban a beregiek műsora után a telekesi lányok táncát láthatta a közönség, majd az Alpokalja Rézfúvós Együttes adott koncertet. A befolyt adományokat az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ alapítványának ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!