Szombathely

2014.03.06. 17:25

Két lány a diákság élén

Szombathely - Peresztegi Krisztina kapta a legtöbb szavazatot, így ő lesz Szombathely új diákpolgármestere.

Rózsa Melinda

Húsz évvel ezelőtt volt először diákpolgármester-választás Szombathelyen, idézte fel a kezdeteket dr. Puskás Tivadar polgármester a csütörtöki választás előtt, majd köszöntötte a jelölteket, illetve a leköszönő Dan Sebastiánt.

Őket: Mesics Dániel (Horváth B. SZKI) másfél éve iskolája diákelnöke, úgy látja, van még mit tenni a város diákságáért, és érdemes is tenni érte. Egyebek mellett információs portált is indítana a diákok számára. Németh Bálint (Bolyai) hobbija a foci és a fotózás. A magabiztos fiatalember mindig nagy dumásnak számított, ezt az adottságát a többiek érdekében szeretné hasznosítani. Programjában nagy hangsúlyt fektetett Szombathely testvérvárosaira, ezeket a kapcsolatokat kihasználva szerte a világba lehetne csereprogramokat szervezni. Peresztegi Krisztina (KDG) úgy vélte, nehéz megszólítani a diákságot, ezen szeretne változtatni. Tehetségkutató versennyel, a Tófürdőn tartott ingyenes fesztivállal színesítené a város diákéletét.

Az alpolgármesteri címért ketten szálltak ringbe: Gróf Máté (Savaria) és Jene Boglárka (NLG), aki Mesics Dániel diákpolgármesterré választását támogatta (és viszont).

A város iskoláiból delegált 120 elektor szavazatait összesítve megszületett az eredmény: a város új diákpolgármestere Peresztegi Krisztina, diák-alpolgármestere Jene Boglárka. Beiktatásuk március 15-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!