Szombathely

2016.06.01. 15:18

Ki bújt el a köpeny alatt? - Játékos vetélkedőt rendeztek ovisoknak a Szent Márton-év jegyében

Szombathely - Száz liba egy sorban címmel rendeztek színes programot óvodások számára a Savaria Egyetemi Központ sportudvarán.

Elek Szilveszter

Az apróságok tíz játékos feladatban próbálhatták ki magukat. A legtöbb állomásnál rengeteget kellett mozogniuk - volt, ahol egy kalandos akadálypályát küzdöttek le, miközben gyermekdalokat énekeltek, egy másik feladatnál pedig az egyik hullahoppból kellett a másikba ugrándozniuk. A legnépszerűbb feladvány a Libaetető volt - szinte minden kicsi sebesen szaladt ehhez az állomáshoz, aztán alig akartak továbbmenni onnét. Különböző méretű labdákat kellett egy állvány lyukaiba beledobni, mintha csak libákat etetnének.

Nem csak sportos feladatok voltak - akadt olyan is, ahol az óvodásoknak rajzolniuk kellett, egy másik állomásnál pedig meséltek nekik. Ez különösen lekötötte őket, ugyanis a történet végéig néma csendben ültek és mosolyogva itták a mesélő szavait.

A szombathelyi Weöres Sándor Óvodába járó Somfalvi Barna és Varga Iván egyetértettek abban, hogy mindegyik feladvány nagyon jó volt. Azonban abban, hogy melyik volt a legszórakoztatóbb állomás, már különbözött a véleményük – Ivánnak a színezős feladat tetszett a leginkább, míg Barna a mesélősnél érezte magát a legjobban.

Dénes Gabriella, a Kőrösi Csoma Sándor utcai óvoda óvodapedagógusa szerint ennek a rendezvénynek nem a verseny, hanem a szórakozás állt a középpontjában. - Élmény volt a kicsik számára. Azért jöttünk el, mert remeknek találjuk ezt a városi kezdeményezést. Itt együtt játszhattak a gyermekek és kipróbálhatták magukat az izgalmas feladatokban  mondta Dénes Gabriella, a Kőrösi utcai óvoda óvodapedagógusa.

- Az állomásokat úgy állították össze az egyetem sportszakos hallgatói, hogy azok szorosan kapcsolódjanak Szent Márton életéhez – hallottuk Sárai Gabriellától, aki dr. Nádasdiné Sipos Zsuzsannával karöltve szervezte a programot. - A megtervezésüknél több, a szenthez kötődő jelképet is felhasználtunk. Így volt olyan feladat, amelyik a Ki bújt el a köpeny alatt? címet  kapta. Két másik feladvány, a Fészekrakó és a Libaetető  pedig a libához kötődtek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!