Szombathely

2015.02.24. 16:20

Van más út? Sportolj, ne bűnözz!

Sportos napot tartottak kedden a Nagy Lajos Gimnáziumban. A rendezvény bűnmegelőzési célokat is szolgált, de kiemelt szerepet kapott a mozgás megszerettetése és a közösség erősítése is.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kortársaktiváló programot indított Van más út címmel. A program olyan középiskolásokat céloz meg, akik önkéntes tevékenységet vállalnak kortársaik segítése érdekében, létrehozva ezzel egy kortárssegítő hálózatot.

Dr. Bíró Barnabás, a bűnmegelőzési alosztály vezetője elmondta, hogy a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányságnak kiemelt célja, hogy a fiatalok minél inkább elkerüljék azokat a veszélyeztető helyzeteket, amelyek során bűncselekményeket követhetnek el vagy esetleg bűncselekmények áldozataivá válhatnak.

Ennek a projektnek a részeként kortárssegítőknek és az általuk mozgósított fiataloknak szervezték meg a Sportos napot, amely a bűnmegelőzés mellett a közösségfejlesztést és a mozgás megszerettetését is célul tűzte ki. A diákok  kardio-edzésen, aerobikon vehettek részt, de erősítő mozgásformákat is elsajátíthattak.

A rendezők szándéka szerint a programban részt vevő fiatalok a megismert különféle edzéstechnikákat kortársaik körében is népszerűsíthetik, kiváló alternatívát mutatva a szabadidő tartalmas eltöltésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!