Szombathely

2015.05.20. 20:02

Verset betűtésztából? -Ilyen volt a diáknap a Nagy Lajos Gimnáziumban

Szombathely – Mint minden évben, idén is nagy élmény volt a Nagy Lajos Gimnázium diáknapja, amely szerdán rengeteg programmal, érdekességgel és izgalommal várta a tanulás alól felszabadult tanulókat.

Vincze Bence

Az iskola diákjait 12 csoportba rendezték, mindegyiknek volt egy jellegzetes színe vagy mintája. A kihívások nem csak a tanulók számára voltak érdekesek, hanem az utca embere is elég viccesnek és szokatlannak tarthatta, hogy 50-60 diák színesebbnél színesebb csoportokba, a várost keresztülrohanva akar éppen sütni, vagy idős emberek táskáit cipelni. Többször ijedtség lett belőle, sokan azt hitték, hogy az egybeöltözött banda ki akarja őket rabolni, tehát nem mindenki bízott a hirtelen jött nagy segítségben.

Az egész pörgős küzdelem fél kilenckor kezdődött, ekkor a 10/C-s Nardai Borbála dobta fel a hangulatot egy rövidke, közös bemelegítéssel, majd következhettek az előző évekből megszokott változatos, érdekes és nem kevésbé vicces feladatok. Ezek az iskolában kijelölt 13 megállóban voltak előkészítve. A diákok tesztelhették tudásukat - legfőképp iskolájukról – a kvízek, ügyességi feladatok alatt volt íz- és zenefelismerős kihívás, ahonnan persze a jó öreg Edda-számok sem maradhattak ki. Emellett volt sportfoglalkozás és focikupa is izzasztó és szoros 4+1-es küzdelmekkel. Talán a legérdekesebbnek az először említett "Help!" és a "Süssünk tojást!" verseny kínálkozott. Az első arról szólt, hogy a városba "kiszökve" segítséget nyújtsanak az emberek számára, majd készítsenek fényképet arról, ahogy éppen segédkeznek. A második pedig szintén iskolán kívüli feladat volt, amiben először is tojást kellett szerezniük, majd azt megsüttetni valahol és visszavinni az iskolába.

Az élménydús délelőtt zárásaként színvonalas műsorokat láthattak a tanulók, majd a legügyesebb, legtöbb pontot gyűjtő Kockás csapatot két tortával jutalmazta az iskola diákönkormányzata. (Ki gondolná, hogy pont egy matek-fizika szakos tanár vezette őket győzelemre?!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!