Szombathely

2014.04.11. 15:50

Zeneterápiás óra, fogyatékkal élőkkel

Szombathely - Fasching Zsuzsanna tartott bemutató órát az egyetemen. A főszereplők azonban a fogyatékkal élő fiatalok, felnőttek voltak.

Ambrózai Zsuzsanna

Fasching Zsuzsanna, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Zenei Tanszékének adjunktusa tartott péntek délelőtt bemutató órát a hallgatóknak, érdeklődőknek. Az interaktív előadás célja volt, hogy megmutassa, a zene, a hangzás, a hangszerek igencsak jó hatással vannak a fogyatékkal élőkre (is), képesek dolgozni, odafigyelni ők is, tudnak és akarnak tanulni, taníthatóak.

Fasching Zsuzsa és a fogyatékkal élők. Lelkesen válaszolgatnak. Fotó: Ambrózai Zsuzsanna

A fiatalok, felnőttek a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálatából érkeztek, ahol Zsuzsa tavaly óta dolgozik velük. Juranovits-Racker Rita a szolgálat vezetője elmondta, a terápiák nagyon fontos részét képezik az ellátásnak, a kezelésnek, s mindig próbálnak valami újdonsággal is szolgálni. A bemutató óra, ahogy Zsuzsa fogalmaz jó példát tud felmutatni nemcsak a jövő pedagógusainak, hanem az átlag, egészséges embereknek is. Az alternatív zenepedagógia, terápia lehetőséget ad arra, hogy a fogyatékkal élők is megmutassák képesek tanulni, taníthatóak. S ami a legfontosabb, hogy ők maguk is ugyanúgy képesek a szeretetre, tudnak szeretni, átadni, s emellett tiszta szívű emberek, nyoma sincs köztük emberi gyarlóságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!