Koncertbeszámolók

2015.12.15. 10:51

A 30 éves Hot Jazz Band játszott - Ismét a mentőállomás javára forrósodott föl a hangulat, egyesületi szervezésben a KMKK-ban

Celldömölk - Az idén is jól döntött az Együtt Celldömölk Városért Egyesület: ezúttal a 30. születésnapját ünneplő, Kossuth-díjas Hot Jazz Band fújta a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színpadán.

Vas Népe

A jótékony és forró zene megtette hatását: a közönség jól érezte magát, ráadásul jelentős összeggel járul hozzá a mentőszolgálat fejlesztéséhez.

„A Hot Jazz Band muzsikája a húszas-harmincas évek forródzsessz-éráját idézi: Ellington, Goodman és Calloway világát. A kitűnő zenészek kellő humorérzékkel és könnyedséggel elevenítik fel a szvingkorszak aranyidejét. A húsz éve működő zenekar elévülhetetlen érdemeket szerzett a két háború közötti magyar tánczene és dzsessz népszerűsítésében, de jelentetett meg lemezt Gershwin születésének századik évfordulójára is. Sodró szving vagy pattogós dixieland, charleston vagy rag - legyen szó bármilyen klasszikus stílusról, a Hot Jazz Band mesterfokon mutatja be”, áll a Kossuth-díjas formáció ajánlójában. A vasárnap esti celli közönség személyesen győződhetett meg arról, hogy a jellemzés szóról szóra igaz. Sőt: szavakkal voltaképpen ki se fejezhető, körül se írható az a forró hangulat, amelyet a Hot Jazz Band teremt: azt látni, hallani, érezni, átélni kell. A zenekarban játszik Bényei Tamás (trombita, bendzsó, ének), Bera Zsolt (harsona), Fodor László (klarinét, altszaxofon), Galbács István (dob), Juhász Zoltán (bőgő), Szili Róbert (gitár).



Az Együtt Celldömölk Városért Egyesület évről évre sztárok - egyúttal a legjobb előadók - meghívásával ünnepli a karácsonyt, összekötve a kellemest a hasznossal: a koncertek - egyéb támogatók, cégek bevonásával - mindig jótékony célt szolgálnak. És mert a városban az egyik legégetőbb (mondhatni legforróbb) probléma a mentőállomás bővítése, azaz a sürgősségi esetkocsi beszerzése, az idén is a mentőszolgálat bővítéséért szólt a zene, ezúttal a legjobb minőségű dzsessz. Az ebben az évben 30. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas zenekar tehát nem okozott csalódást: kiváló hangulatú, profikhoz méltó színvonalú telt házas koncertet adott a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A jótékony célról Fehér László polgármester ejtett szót: köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy milyen nagy szükség van a mentőszolgálat felszereltségének javítására. Mint mondta, „Celldömölkön pár év leforgása alatt a korábban 80 aktív ágyas kórház ágyainak száma előbb 50-re csökkent, majd kormányzati döntés következtében megszűnt az aktív ellátás a kórházban”. Mindemellett „a megye egyetlen, teljes körű ellátást biztosító aktív kórháza Szombathelyen van, Celldömölktől 50 kilométerre, azaz oda kell gyorsan, biztonságosan eljuttatni a betegeket. Ehhez korszerűen felszerelt járművek kellenek: a végső és legjobb megoldás két esetkocsi felszerelése lenne”. Bár a bevételek összegzése még hátravan - a koncerten befolyt pénzt gyarapítja az egyesület karácsonyi vásárának bevétele is -, a múlt évi tapasztalatok alapján várhatóan körülbelül egymillió forinttal visznek közelebb az idei jótékonysági akciók a cél eléréséhez.



A koncert végén Söptei Józsefné alpolgármester és Marics Sándorné egyesületi elnök mondott köszönetet Illés Zoltánnak, az eseményt támogató cég ügyvezetőjének, valamint Varró Zsuzsa ötletgazdának a hathatós segítségért.  

Természetesen a Hot Jazz Band zenekarnak is jár a köszönet, de még mennyire! A zenészek a Ság hegy nedűjét kapták ajándékba - karácsony közeledtével jól jön (akár híres gyógyító ereje révén is, állítólag gyomorbántalmakra kiváló a sági bor). Volt más meglepetés is: Illés Zoltán és Klampár Tibor asztalitenisz-világbajnok az est emlékére dedikált asztaliteniszütőt adott át Bényei Tamás zenekarvezetőnek. (Meg kell hagyni, poén-pingpongban is jó párosnak bizonyult Klampár Tibor és Bényei Tamás.)



A Hot Jazz Band-koncert most már hosszan tartó, melengető emlék, de az ünnepre hangoló zenés sorozatnak még nincs vége Celldömölkön. December 17-én (csütörtök) a világhírű Experidance Production ének-zenei tagozatának kórusa, az Angyalok kara lép föl a KMKK-ban, együtt az idén 25 éves Ungaresca Senior Táncegyüttessel. Mindkét formációt a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület hívta meg, a koncert és táncbemutató ajándék lesz a közönségnek. 

A hétvégén pedig természetesen fellobban a negyedik gyertya lángja is a város Szentháromság téri koszorúján, kulturális program kíséretében. Aztán már csak néhány nap, és itt a karácsony, új év kezdődik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!