Körmend

2013.04.22. 13:30

Diákok kísérik el a szociális otthon lakóit Körmenden

Körmend - Nagy erőket mozgat meg a csaknem egy hetes, Európai napok rendezvényfolyam. A többi között gimnazisták kísérik majd el a szociális otthon lakóit.

Kozma Gábor

"A világ Körmendre költözik" - ez  a mottója az idei  Európa napoknak, amelynek előkészítésében száznál is többen vesznek részt, a fellépők száma pedig meghaladja az ezret. A Kölcsey gimnázium diákjai ez alkalommal találkoznak először az immár kötelező közösségi feladatvállalással. Az épület otthont ad a diákcsoportok találkozójának, a tanulók egy csoportja pedig elkíséri kirándulásukra a Szociális Szolgáltató és Információs Központ nappali ellátottjainak közösségét, akik a hollandokkal együtt ismerkednek a Vasi Hegyhát és az Oszkói pincesor látványosságaival. Ez idő alatt a testvérvárosokból érkező előadók pedig egy nagyszabású  konferencia keretein belül ismerkednek meg egymás önkéntes és közösségi mozgalmaiból merített jó példáival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!