Körmend

2013.07.01. 15:14

Diákok a tengernél

Trieszt – A tengerparti olasz városban jártak a kölcseys diákok.

Kozma Gábor

A programból nem maradhatott ki a fürdőzés sem. Június 6-án indultak útra a Kölcsey Utcai Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és kísérőik Trieszt városába, ahol egy programon vettek részt. Jártak a kikötőben, a főtéren, megismerhették a tengerben élő állatokat is. Persze a tengeri fürdőzés sem maradhatott ki a sorból.

Másnap reggel izgatottan indultak a verseny helyszínére a San Antonio templom előtti térre. A 8 csapatos szuperdöntőben a kölcseyseken kívül Bosznia–Hercegovina, Montenegró, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Olaszország, Szerbia képviseltette magát az országos döntők nyertes csapataival.

 

A kölcseys diákok Trieszt egyik fő helyén léptek fel, táncukkal nagy sikert arattak az olasz és a szlovén nézők nagy körében (Fotó: Kozma Gábor)



A gyerekek több versenyben is megmérettették magukat. 3-3 elleni labdarúgás, ügyességi versenyek, sporttal kapcsolatos kvíz is szerepelt a programban, illetve minden iskola egy–egy pedagógusa is versenyzett.

A kölcseysekkel az iskola 5-6.osztályos néptánc csoportja utazott el, akik az olasz városban kalocsai táncot táncoltak. Végül a körmendiek a nagyon előkelő 5. helyen zártak. No és gazdagodtak sok élménnyel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!