Körmend

2013.08.12. 22:00

Fejlődő ágazat a turizmus

Körmend - A helyi Tourinform iroda folyamatosan fejleszti információs rendszerét, s ezzel bővítheti kinálatát.

Kozma Gábor

Sikeres térségi TDM-pályázatot tudhat magának a Nyugat-Dunántúli Regionális Program keretében a Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület. Mégpedig a Vasi Hegyhát-Rábamente Ezer apró csoda földje fantázia elnevezésű projektjével. Amint az a szervezet vezetője, Zágorhidi Ákos elmondta, a turisztikai marketing program 2013-2014 keretében 42 millió 597 ezer 253 forint támogatást nyertek el.

Az 50 millió 114 ezer 416 Ft összköltségű projekt megvalósulása során a térség egységes kommunikációjának, marketingjének, turisztikai információs rendszerének fejlesztésére, kutatási és adatgyűjtési feladatokra, szemléletformálásra és a tagok képzésére nyílik lehetőség fogalmazott a szakember. Aki szerint a projekt nagymértékben hozzájárul az egyesület céljainak megvalósításához, a térség turisztikai potenciáljának növeléséhez. A fejlődés érdekében sok feladatot vállalt a szervezet. Közte intenzív marketing tevékenységet, turisztikai információs kiadványok készítését, honlap fejlesztését, média kampányok szervezését, promóciós anyagok készítését. Interaktív, megújuló energiaforrást felhasználó táblarendszer is kiépül majd hallottuk. Mindemellett bővítik az információs irodák szolgáltató tevékenységét is.

A térségi turisztikai együttműködés mindössze pár éves és mégis sikeres. 2011 májusában alakult meg a Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesületet. A Körmend és Vasvár térségében működő turisztikai szolgáltatók, civil szervezetek és önkormányzatok hozták létre a térség turizmusának fellendítése érdekében. A közhasznú szervezet célja a létrejött új turisztikai desztináció menedzsmentjének ellátása (TDM), a turizmus fejlesztése, a látogatók elégedettségének emelése, a tartózkodási idő, a vendégéjszakák és turisták számának növelése. Az elmúlt két évben saját erőből, a lehetőségekhez mérten a tagság összefogásával dolgoztak a helyi sajátosságokra épülő, fenntartható turizmus kialakításán és a térség minél szélesebb körű megismertetésén. Elkezdődött a térség arculatának kialakítása, kiadványok készültek, a látnivalók és a tagság szolgáltatásainak összekapcsolásával több napos túratippek, ajánlatok születtek. Különböző országos és régiós kiállításokon, közte a budapesti Utazás kiállításon és más nemzetközi rendezvényeken, magazinokban népszerűsítették térségünket. A többi között elkészült az Ezer apró csoda földjének turisztikai honlapja is. Amint azt a szervezet vezetője elmondta, 38 alapító taggal indultak, jelenleg 69-en vannak. Továbbiakban is számítanak azokra, akik partnerek a térség turizmusának fejlesztésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!