Körmend

2013.10.22. 11:15

Sejber Mihály szobrai

Körmend - Sejber Mihály művésztanár faszobraiból, alkotásaiból nyílt kiállítás kedden a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Korbacsics Tibor méltatta a művészt.

A vasvári művésztanárt, Sejber Mihály nem csak diákjai ismerik, hanem városának széles közvéleménye Önkormányzati képviselőként a várospolitika alakítója. Pécsett végzett rajz-földrajz szakon, majd rajz mesterszakos diplomát szerzett. A vasvári általános iskola tanára. Nős, két huszonéves fiú édesapja. Hosszú ideje kőkeresztek restaurálásával is foglalkozik, a kistérség szakrális szobrainak fotódokumentációját, a vezetése alatt álló egyesület keretében helytörténész kollégájával karöltve készítette el. Diákjaival részt vett a Gyermekek Háza hagyományos Tanár-tanítvány kiállításon. Saját alkotásaira mindezek mellett kellett időt szakítania. 1987-es induló egyéni kiállítása óta csak csoportos tárlatokon vett részt, illetve két alkalommal közös kiállításon szerepelt Kecskés Miklóssal.

A körmendi bemutatást a gimnázium igazgatója, Laczó Tamás vezette fel, a művész munkásságát Korbacsics Tibor, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes vezetője, a Körmendi Kulturális Központ nyugalmazott igazgatója méltatta. Ünnepelünk, kedves vendég van a háznál. Egy olyan alkotó ember, aki gondolatait anyagba formálja, a nagyközösség értékeit megjelenítve. Sejber Mihály pedagógusként is szól diákjaihoz szobraival. S ha most még nem minden részlet áll össze a befogadóban, később majd helyükre kerülnek a dolgok és újabb gondolatok születhetnek. A kiállítás tükrözi, hogy a természet társa a művésznek és átjön az üzenet: az objektivitás az alkotó lencséjén át képez egyensúlyt, megteremtve a harmóniát fogalmazott Korbacsics Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!