Körmend

2014.03.19. 19:05

Körmenden megújul a központ, s vele az osztályok

Körmend – A helyi kórház fejlesztéséről tájékoztattak szerdán az intézményben. A rekonstrukció még az idén elindulhat.

Kozma Gábor

Mint ismert, 1.7 milliárd forint uniós pénz jut a Markusovszky Kórháznak, az összeg 85 százalékát az ide tartozó körmendi kórház fejlesztésére fordítják. Erről tájékoztattak kedden az intézményben ahol megjelent dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is. Elsőként dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója szólt a projektről, s mint mondta, a pénz rendelkezésre áll. Úgy fogalmazott, hogy még az idén elindulhat a munka.

– Modern kórházat kapnak vissza körmendiek, olyat, amely szorosan együttműködik az anyaintézménnyel, kiszűrve a párhuzamosságokat. A felújítás alatt Szombathelyen, illetve Szentgotthárdon látjuk el a fekvőbetegeket, a járóbetegellátást helyben oldjuk meg. A lakosság megértését, türelmét kérjük – mondta a főigazgató. Dr. Szócska Miklós államtitkár emlékeztetett az egészségügyben bekövetkezett változásokra, s mint fogalmazott, a fejlődés szakaszába lépett az ágazat.

Bebes István, dr. Nagy Lajos, Szócska Miklós és V. Németh Zsolt (Fotó: Szendi Péter)



– Béremelést hajtottunk végre, pozitív népegészségügyi változások történtek, a 2009-es szint alá esett a migráció. Most meg kell erősítenünk a közösségi kórház jelleget, ilyen lesz a körmendi is. A központi épület megújul, s vele az egyes osztályok. Sor kerül informatikai fejlesztésekre is – mondta Szócska Miklós. V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a korszerűsítés révén a legmegfelelőbb helyen kapják majd meg az igényelt ellátást az érintettek. Kiemelte, hogy a nagyszabású beruházás négy kistérség 50 ezer lakójának egészségügyi ellátását teszi biztonságossá, mégpedig a kor nívóján. Bebes István országgyűlési képviselő, Körmend polgármestere néhány mondat erejéig megidézte a küzdelmes múltat.

– Volt olyan időszak, amikor a kórház léte is veszélybe került. Sokan fogtunk össze és sikerült megmenteni ezt a patinás intézményt. Amely majd az egész térségünket ellátja, mégpedig európai nívón – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!