Körmend

2014.06.23. 16:55

Városrészeket köt össze az új vasúti felüljáró

Körmend - Befejezték az új gyalogos felüljáró II. ütemének építését. Az intermodális csomópont így teljessé vált.

Kozma Gábor

A több száz milliós beruházás a szintén felújított körmendi vasútállomás, valamint az új autóbusz pályaudvar szomszédságában valósult meg. Kivitelezője a Közgép, a munkások éveken át készítették elő, illetve folytatták le az építést. Bebes István körmendi polgármester szerint ezzel teljessé vált az intermodális közlekedési csomópont a városban.

- Jó partneri kapcsolatokat épített ki önkormányzatunk a GYSEV Zrt-vel és a Vasi Volánnal. Ennek betudhatóan nem csak a vasúti pályák, hanem a kapcsolódó létesítmények is megújulhattak. Itt említeném meg a Vasi Volán új autóbusz pályaudvarát, majd a felújított vasútállomást - fogalmazott a polgármester. Aki elmondta: régóta gond volt a vasúton túli terület és a belváros gyalogos összeköttetésével.

Gyarmati Dóra Nádasdról jár be, tetszik neki az új felüljáró (Fotó: Szendi Péter)


- Most ez a gond is megoldódott. A korszerű felüljárót télen fűtik, használhatják a mozgássérültek is. Ismét egy jelentős építménnyel gyarapodott Körmend - tette hozzá Bebes István. A régi felüljárót 3 éve a villamosítás miatt bontották el, ezt követően sokan a síneken közlekedtek a Vasút utca irányába. Ez nagyon balesetveszélyes volt, csak a szerencsének köszönhetően nem történtek tragédiák. A vasúttársaság, miután a több tízmilliárdos villamosítási beruházás végére ért, nem felejtette el ígéretét: a megújult vonalakhoz méltó felüljárót emeltet. Ez meg is történt. Az új gyalogos felüljáró látványos hídszerkezettel köti össze az új buszpályaudvart és a vasútállomás túloldalán levő városrészt. Lapunk egy korábbi fórumán az itt élők visszatérő kérése volt, hogy az átkelést oldják meg. Ne kelljen több kilométeres kerülőre kényszerülniük, ha a belvárosba szeretnének menni.

- Ez most sikerült, tényleg szép ez a híd, mert csak így nevezzük - mondta el egy helybéli. A felüljáró teljes hosszában július elején indulhat meg a forgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!