Körmend

2014.09.08. 08:54

Ahol tilos a plakát Körmenden - Aki nem tartja be a szabályt, az sokat fizethet

Körmend - A legutóbbi képviselő-testületi ülésen szóba került a közelgő választás is. Ennek kapcsán módosítottak egy helyi rendeletet.

Kozma Gábor

Számos napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Az elmúlt választási időszakok tapasztalatai alapján módosították az ide vonatkozó önkormányzati rendeletet. Ezáltal megakadályozva, hogy például egy adott játszótér a kampány részévé váljon, éppen a plakátolások miatt. Aki nem tartja be a szabályt, az sokat fizethet.

Dr. Stepics Anita jegyző írásbeli indoklásában kifejtette, hogy az országgyűlési választások idején egyes jelöltek, jelölő szervezetek a legkülönbözőbb módon és helyszíneken kampányoltak. Így például molinót, léggömböt, óriástáblát is használtak. A módosítással egyértelműbbé válik a kép, s az is bizonyos már, hogy az önkormányzat a Vida József utcában ingyenes, nagyméretű hirdetési felületet nyújt a versengőknek.

A szabályok értelmében választási plakátok és hirdetőberendezések elhelyezése tilos lesz a városi közparkokban, a játszótereken, a közterületen lévő fákon, szobrokon, vagy más bútorzaton, autóbuszvárón. Önkormányzati tulajdonban lévő közintézmény, lakás, vagy bérlemény épületen belüli plakátolásra, a jelölő szervezte által bérelt ingatlant kivéve, tulajdonosi, vagyonkezelői hozzájárulás nem adható. A rendelet még több fontos momentumot tartalmaz. Aki a tilalmakat megszegi, az 50 ezer forintig terjedő helyszíni, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!