Körmend

2014.09.08. 08:25

Megújuló utak és járdák Körmenden

Körmend - Az utak és járdák állapota mindig fontos kérdés a helyben élők számára, ezért az önkormányzat kiemelten kezeli a felújításokat.

Kozma Gábor

Épülő körforgalom a 8-ason. Az állam erre szán pénzt, az önkormányzat pedig a helyi utak felújítását szorgalmazza. Fotó: Jámbori Tamás

Korábban ötven százalékos állami segítségre is számíthattak az önkormányzatok az útfelújításoknál és pályázati lehetőségek segítették e területet. Jelenleg az tapasztalható, hogy eltolódott a hangsúly az állam részéről a kiemelt fontosságú utak építésére, felújítására, így az önkormányzat kezelésében levő utakat leginkább saját erőből lehet javítani. Körmenden igyekeztek kihasználni a korábbi lehetőségeket, ám most sem mondtak le az utak, járdák állapotának javításáról.

– Természetesen figyelembe kellett venni a költségvetés adta lehetőségeket, valamint a városban az utóbbi években történt, lassan a vége felé közeledő csatornahálózat bővítést, ennek következményeit – mondta el Bebes István polgármester, szólva a közeljövőről is.

– A csatornázással érintett területeken első lépésben csak sávos helyreállítás történhet, majd bizonyos idő eltelte után, a talajréteg tömörödését követően, célszerű csak az utat teljes szélességben új burkolattal ellátni. Idén teljes hosszában felújítjuk a Mónus Illés utca, valamint az Arany János utca a Kossuth Lajos utca és Mátyás király utca között kapott új aszfaltréteget. A Mónus Illés utcai munkákkal együtt a Bárkaház felé vezető út minőségén is javítottak az árvízi töltésig. Az Arany János utcai munkákkal együtt pedig az Arany János út melletti zsákutca burkolatának javítása is megtörtént – mondta.

Időközben megoldották a Nefelejcs utcából nyíló szerviz úton jelentkező csapadékelvezetést is. Elvégezték a város útjainak általános kátyúzását és ugyancsak elkészült a Dózsa György utcai járda aszfaltozása, az Alkotás utca egyenetlenségeinek kiegyenlítése. Jelenleg is tart a Vasútmellék utca, felüljáró és volt Tüzép telep közötti járdák felújítása. Augusztus hónapban a piac még hiányzó részének aszfaltozását, valamint a Nap utca a Rákóczi utca felőli végének burkolat felújítását fejezik majd be.

– Mindez persze közel sem jelenti azt, hogy elégedettek lennénk – folytatta a polgármester. – A következő években az önkormányzatnak továbbra is mindent meg kell tennie azért, hogy lehetőség szerint külső források bevonásával, ha erre nincs mód, akkor saját forrásokból, a lehető leghatékonyabban javuljanak a város útjai. Elmondhatom, hogy a Rákóczi út szervízútját a Régióhő beruházást követően helyreállítják és elvégzik a közcsatornák szintbeemelését is. Fontos feladat lesz az Alsóberki, Felsőberki és Horvátnádaljai településrészeken a csatornahálózat kiépítése után az utak felújítása, helyreállítása is.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!