Körmend

2014.11.03. 10:20

Óriásképeken a múlt Körmenden

Körmend - A városban mindig nagy hagyománya volt a helytörténetnek. Ennek megnyilvánulása a mostani óriáskép-kiállítás is.

Kozma Gábor

A Szabadság téren sok minden változott az elmúlt években, évtizedekben, de a nemrég megnyílt alkalmi óriáskép-kiállítás mindenképpen rendhagyónak mondható. Korábban Tóth László fotóriporter mutatta be néhány kiállítás erejéig a gazdag történelmű Körmend közelmúltját, ezzel mintegy dokumentálva a változásokat. Most pedig egy olyan kiállítást méltatott Mecsériné Doktor Rozália könyvtárvezető, amelynek anyagát egy gazdag fotónegatív-gyűjteményből választottak ki. A dokumentarista filmek hangulatát idéző fotók az 1960-as évektől kezdődően engednek bepillantást a város életébe.

Köztéri fotókiállítás a régi városról. Képünkön Ulicska István feleségével, Erzsikével nézi az archív képeket a Szabadság téren (Fotó: Jámbori Tamás)

A szabadtéri kiállítás iránt óriási érdeklődés nyilvánult meg, ezrek szemlélték az egykori életképeket, a múlt megragadott pillanatait. A rég eltűnt utcák, épületek egy olyan kor hangulatát idézték meg, amely vissza már nem hozható, de emléke megőrzésre érdemes. Ezt erősítette meg az a látogagó is, aki okostelefonjával sorban örökítette meg a képeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!