Körmend

2014.12.29. 13:45

Fiatalok az ünnepről

Körmend - Mondják, nem érdekli a mai fiatalokat sem a karácsony, sem más ünnep. Ezt a gimnazisták cáfolják.

Kozma Gábor

A Kölcsey gimnáziumban mindig is súlyt helyeztek a hagyományok ápolására, a nagy és kisközösségi, családi ünnepekre. Nemrég több gimnazistát faggattunk az ünnep fontosságáról, és valamennyien azt mondták: ha szeretet van, akkor minden van.

- A karácsony a béke és a szeretet ünnepe. De nem szabad elfeledni, hogy nemcsak karácsonykor kell egymást szeretni, hanem egész évben - fogalmazta meg Fábián Ádám. Solti Boglárka azt emelte ki, hogy ő szerecsésnek mondhatja magát, hiszen minden évben a családja körében ünnepelhet. S ez így volt az elmúlt napokban is. Csák Máté szerint azért fontosak az ünnepek, hogy kikapcsolódjék az ember és ha rövid időre is, de elfeledje a sok rosszat, amit egy év összehord. Nagy Hanna pedig azért mondta szerencsésnek magát, mert ő és családja aktívan részt vett a cipősdoboz-akciókban. Így náluk valóban nem csak szlogen a mások segítése. A diákok szerint igenis fontos számukra minden olyan ünnep, amely a családról szól. Érdemes erre odafigyelni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!