Körmend

2014.12.05. 14:45

Keleti kapcsolat

Körmend – Testvérvárosi szerződést írt alá a közelmúltban Bebes István, a város polgármestere az ukrajnai, Odessza megyei Juzsnij város első emberével, Novackij Vlagyimirrel.

Markó Petra

Bebes István Körmend valamint Novackij Vlagyimir Juzsnij polgármestere

A kontraktus aláírásával egy olyan együttműködést szeretnének kialakítani, ami megteremti és biztosítja a két város és a két ország kereskedelmi-gazdasági kapcsolatát és a tudományos, kulturális együttműködés lehetőségét.

– Elcsodálkoztunk azon, hogy a jelenleg sok problémával küzdő Ukrajnában egy nagyon fejlett és elég komoly jövő előtt álló településen járhattunk – mesélte a Juzsnijban tett látogatásáról Bebes István polgármester. – Úgy gondolom, ötvözhető a fiatal ukrán település és a nagy történelmi múlttal, hagyományokkal rendelkező Körmend együttműködése. Komoly lehetőségeink nyílhatnak elsősorban a civil szférában: a kultúra, a turisztika, a sport területén, de vannak lehetőségek gazdasági, kereskedelmi együttműködésre is – így folytatta, majd hozzátette: szeretnék jól felépíteni ezt a kapcsolatot és bíznak benne, hogy működőképes lesz, és közös pályázataik is lesznek.

Jelenleg egyébként az tapasztalható, hogy a távolabbi testvérvárosi kapcsolatok nagyon jól működnek, a közelebbieken van még mit javítani. A mostani együttműködés értelmében Körmendnek már hét testvérvárosi partnere van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!