Körmend

2014.12.17. 19:30

Új repertoárral mutatkoznak be a fúvósok

2015. első kulturális programja Körmenden most is a hagyományos Újévi Koncert lesz január 3-án szombaton délután 5 órakor a sportcsarnokban.

Markó Petra

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényre már hónapok óta készül a zenekar, hogy az elvárt színvonalat hozni tudják- kezdte mesélni Kolozár György, a Körmendi Fúvós Egyesület titkára. Azt, hogy milyen lesz a koncert akusztikája a megújult sportcsarnokban még senki nem tudja, hiszen helyszíni próbát a csapat csak közvetlen a koncert előtti napon tud tartani. Addig heti két alkalommal a művelődési központban próbálnak.

2014 elején Farkas Alexandra kápráztatta el énekével a zenekar mellett a közönséget, kíváncsian várjuk, hogy most milyen meglepetésekkel rukkolnak elő a fúvósok. Fotó Jámbori Tamás

Utánajártunk annak is, hogy mivel készülnek: nem kis meglepetések lesznek, az biztos, hogy egy teljesen új repertoárral mutatkoznak majd be. Felcsendülnek modern és klasszikus slágerek, Sinatra és Strauss művei Morvay András vezényletével, ezenkívül pedig a megszokott szórakoztató muzsikák is szerepelni fognak a műsorban.

A több mint 120 éves múltra visszatekintő zenekar jelenleg 40 tagot számlál és ez már a hetedik alkalom lesz, hogy a helyiek- egyre nagyobb számban- velük indítják az évet. 2014 elején mintegy kétezren voltak kíváncsiak a koncertjükre, bíznak abban, hogy most is nagy számban tudják a közönséget a csarnokba csalogatni.

A fúvós koncert jó példa arra, hogy a megújult sportcsarnok valóban nem csak a kosárlabda klub igényeit szolgálja, hiszen olyan teret sikerült kialakítani, ami az iskolai tornaórák mellett városi rendezvények befogadására is alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!