Körmend

2015.02.12. 15:00

Bíróság előtt a szamaras ügy

Körmend - A Körmendi Járásbíróság február 16-án reggel nyolc órától tárgyalja az úgynevezett szamaras ügyet.

Bajdó Bettina

A Körmendi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott 2009-től őstermelőként állatokat -többek között kettő szamarat- tartott egy magyarszecsődi, külterületi kerítéssel, illetőleg a Rába folyó által határolt ingatlanon.

2013. május 13-án a kapu zárása során a vádlott nem kellő körültekintéssel, és az állattartásra vonatkozó szakmai előírásokat megszegve járt el. A szamarak a nem megfelelően bezárt kapun kijutottak és megtámadták a terület melletti földes úton segédmotor-kerékpárral közlekedő sértettet. A sértett a szamarak támadása miatt leesett a motorról, majd a szamarak mintegy 50 méteren keresztül vonszolták, testét megtaposták és több helyen megharapták.

A szamarak támadása, a taposások, a harapások és a vonszolás miatt a sértett nagyszámú külső és belső sérüléseket szenvedett, amelyek következtében kialakult heveny idegrázkódtatás miatt a helyszínen meghalt.

Az ügyészség a vádlottat halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja.

A bíróság a bizonyítási eljárás során tanút fog kihallgatni.

Kapcsolódó cikkek:

Gyilkos szamarak: a DNS bizonyíték lehet

A szamarak nem gyilkolnak

Megölték-e a szamarak a tűzoltót?

Gyilkos szamarak: az állattartót vádolják

Szamarak taposták halálra

Mégsem altatják el a "gyilkos" szamarakat

A tulajdonos döntött: elaltatja a gyilkos szamarakat

Halálra harapdálta a szamár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!