Körmend

2015.03.09. 06:45

Sipos József megbízott erdész beszámolója

Körmend – A megbízott erdész, Sipos József beszámolóját is meghallgatták a képviselők a legutóbbi testületi ülésen.

Kozma Gábor

A megbízott erdész beszámolójában hangsúlyozta, hogy tavaly is számos feladattal látta el őt és munkatársait a város lakossága.

– Még az év elején a Nemzeti Közútkezelő, illetve az önkormányzat munkatársaival együtt jártuk végig a Hunyadi úton található piramis tölgy sort. Az volt a cél, hogy megbeszéljük a közútkezelő által javasolt fakivágási, ágnyesési feladatokat. Ezt még a tél folyamán szerették volna elvégezni, de csak május végén került rá sor – kezdte beszámolóját az erdész. Majd így folytatta: – Ekkor tekintettük meg a Rákóczi út Csákánydoroszló felőli bevezető szakaszán lévő platán sort is, amit a partnereink kivágásra javasoltak. Ennek eltávolítása, mint kiderült, szakmailag indokolt volt, mert a fák nagysága és elhelyezkedése veszélyeztette a közlekedést. Ezt követően született meg a döntés, majd a fasort kivágták – hallottuk.

Amint azt Sipos József elmondta, a fenti eseten túl a lakosság számos alkalommal jelzett faügyekben. Azt kérték az erdészektől, hogy vizsgálják meg az adott fa állagát, veszélyességét. – A bejelentések nyomán különböző nagyságú és fajtájú fákat néztünk meg. Ezek a legtöbb esetben valóban életet, egészséget vagy értéket veszélyeztettek. Általában száraz vagy félszáraz állapotban lévő fák voltak, így eltávolításuk indokolt volt – fogalmazott. Körmenden az átlagnál nagyobb a zöldterület, tervszerű ritkításra legutóbb a Várkertben került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!