Körmend

2015.06.29. 08:44

Testületi ülés Körmenden - Bűn és az üldözése

Körmend - A helyi rendőrkapitányság illetékességi területének közbiztonságáról esett szó a testületi ülésen.

Kozma Gábor

A képviselők beszámolót hallgattak meg a 2014-es év közbiztonságáról, bűnüldözéséről és a megelőzésről. Elhangzott: a megye legnagyobb területű kapitánysága a körmendi, s ez nagy felelősséget, kitartó munkát követel az állománytól. Tavaly visszaestek a gazdasági jellegű bűncselekmények, a lopások száma például 17 százalékkal alacsonyabb volt a megelőző évinél. Ugyanakkor több a garázda és a testi sértések száma is emelkedett. Az utóbbi több mint a duplájára. Az állománynak speciális feladatai is adónak, így a határok ellenőrzése, a migráció, vagy az utazó bűnözés. Ez jelentős rendőri, közte nyomozati erőket és eszközöket köt le. És emellett kell ellátni a hagyományos rendőri munkát is a területen, közte a nagyszámú aprófalvakban.

Erhardt László ezredes, a megyei rendőrkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese kiegészítésül elmondta, hogy az Országos Rendőr Főkapitányság a vasiak munkáját nemrég jóra értékelte és ez áll a körmendi állományra is. Bebes István polgármester kiválónak nevezte a körmendi rendőrök munkáját. Megköszönöm azt az együttműködést, amit önök tanúsítanak az önkormányzat irányába a közbiztonság javítása, az emberi élet és a vagyon védelme érdekében, valamint a bűnmegelőzés és felderítés területén jelentette ki a polgármester. A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a beszámolót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!