Körmend

2015.06.15. 12:30

Táncolók a tereken - Tartják a hagyományokat a lelkes fiatalok

Körmend - Volt alkalom a múltat felelevenítő táncokra a tavasz búcsúztatásán. A fiatalok ismét kitettek magukért.

Kozma Gábor

Pünkösdvasárnap, az esti szentmise záró áldása után tartotta meg a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes hagyományos Pünkösdölőjét, mely sikeres és lélekemelő hagyomány és újítás az együttes tagjaitól. Az idei Pünkösdöt is úgy ünnepelték, ahogy azt már mindenki megszokhatta tőlük. Reggel a lányokkal Nádasdon a katolikus templom kertjében, majd az evangélikus templom udvarán pünkösdölt a példamutatóan összetartó csapat.

A fiatal táncosok a Szent Erzsébet templomban is pünkösdöltek. Fotó: Jámbori Tamás

Délután a fiúk is csatlakoztak és Gencsapáti felé vették az irányt, ahol a legújabb koreográfiájukkal, az Eleki táncokkal örvendeztették meg a Gencsi Söprű közönségét. A szereplés után újból Körmenden, a Szent Erzsébet katolikus templom udvarán pünkösdöltek a kicsik és a nagyok. – Ez a nap is jó volt együtt –summázták a végén a szereplők és a nézők egyaránt. Korbacsics Tibor együttesvezető elmondta, hogy a tánckultúra népszerűsítése mellett a hagyományok ápolása is fontos számukra. Munkájuk elismeréseképp gyakran felcsattant a taps a város terein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!