Körmend

2015.09.21. 08:58

Menő volt a pörkölt - Az ukránok ünnepelték a városi küldötteket

Körmend, Juzsnij - Sikeres volt a látogatás az ukrán testvérvárosban. Az Odessza melletti településen fesztivál is volt.

Kozma Gábor

Augusztus végén rendezték meg Körmend legújabb testvérvárosában, az ukrajnai Juzsnijban azt a kulturális fesztivált, amelyen a település népes delegációval képviseltette magát. A rendezvény műsorszámai között kapott helyet a Rábavirág Táncegyüttes, valamint a Horváth „Percsák" Sándor nevével fémjelzett, hagyományos magyar zenét játszó trió is. A fellépés mindkét együttesnek remekül sikerült, hiszen a közönség hangos ovációval és hosszas tapssal köszönte meg a magyar népi kultúra egy szeletét a színpadra varázsoló csoportok előadását.

Nagy tapsot kaptak a körmendi táncosok az ukrajnai városban. Fotó: Városháza

Sikert aratott a delegáció által elkészített gulyásleves, valamint pörkölt is, amelyből csaknem 500 ember fogyasztott. Bebes István polgármester elmondta: fontos, hogy egymás kultúráját megismerve, a kölcsönös tisztelet és barátság mentén olyan kapcsolatokat építsünk, amelyek előremutatóak a közös munka és terén. – Úgy gondolom, hogy lefektettük a közös jövő alapját, az elkövetkezendő időszakban pedig azért kell dolgoznunk, hogy ez meg is valósuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!