Körmend

2015.10.12. 10:06

150 millióból újul meg a körmendi Kölcsey gimnázium

Körmend – 150 millió forintból szépül a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Dienes Lajos Úti Óvoda épülete. Hetek alatt elkészülnek a munkákkal.

Bakos Ágnes

Múlt héten kezdődött az előkészítő munka, és már egy hét alatt sokat haladtak az itt dolgozók: a homlokzatot felállványozták, az udvaron megkezdődött a szigetelés felhúzás – mondta el Bebes István, Körmend polgármestere a gimnázium és az óvoda felújításáról.

Fotó: Bakos Ágnes

– Annak idején körbejártuk az épületet és egy négyzetrácsos füzet megtelt a teendőkkel, a felújítani, javítani valókkal – idézte fel a polgármester.

Laczó Tamás igazgató emlékeztetett, hogy öt évvel ezelőtt történt meg a fűtéskorszerűsítés az épületben, a mostani energetikai fejlesztéssel pedig egy újabb pontot húzhatnak ki a bizonyos füzetből.

Farkas Tibor Józsefné, a Körmendi Tankerület igazgatója kiemelte: minden hasonló fejlesztés, felújítás segíti a beiskolázást, hogy vonzó legyen egy-egy intézmény. A tankerület egyetlen gimnáziuma a körmendi, ezért is fontos a térségnek ez a fejlesztés.

– Korábban több szakmai, módszertani programot vittünk véghez, most az épület fejlesztése van soron – fogalmazott a tankerület vezetője, aki további pedagógiai megújulást ígért, mind a természettudományok, mind a sport, mind az idegen nyelvek területén a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Türelmet kért Bebes István a diákoktól, a tanároktól és a szülőktől is a felújítási munkálatok idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!