Körmend

2015.10.04. 16:14

Nem lesz Úttörő utca Körmenden

Körmend – Még nincs kint egy új tábla sem, de a névváltás már biztos: Úttörőből Szinetár Miklós utca lett Körmenden. Technikailag még a régi név érvényes.

Bakos Ágnes

Törvényi kötelezettségének tett eleget az önkormányzat a névváltoztatással.

A központi címnyilvántartás megújítás alatt áll. Az utca nevét csak akkor tudja hivatalosan átvezetni ebbe nyilvántartásban az önkormányzat, amikor az új típusú számítógépes program ezt lehetővé teszi. Amíg ez nem történik meg, addig a régi utcanév a hivatalos és alkalmazandó.

Fotó: Szendi Péter

Az utcanévváltás költségét az önkormányzat állja az érintett körmendieknek. Gördülékeny ügyintézést ígérnek a lakcímkártya ügyintézésben és a többi szükséges hivatalos eljárásban.

A 2012. évi CLXVII. törvény ad alapot a hasonló névváltoztatásokra.

A törvény azt írja: közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. Ide tartozhat az „úttörő” kifejezés.

Az érintetteket időben értesítik, hogy mikor vezetik át a központi címnyilvántartásba az új körmendi utcanevet, a Szinetár Miklós utcát.

Az Úttörő utca tábla egyébként az egész utcában csak egyetlen házon szerepel, a kerítéseken sincs kint az utca jelölése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!