Körmend

2016.01.07. 20:22

Megújul a Centrál - Eltűnik Körmend szégyenfoltja

Körmend - Megújul a Centrál. A belváros szégyenfoltja volt az épület, tizedik éve amortizálódik. Felújítják a lakásokat, bérház lesz belőle.

Bakos Ágnes

Teherautón gyűlik a törmelék a körmendi belvárosban: a Centrál épülete tisztul látványosan, hétfőn kezdődött a munka. 2006 óta volt lakatlan az épület, nem csoda, hogy a körmendiek kíváncsian szemlélik, hogy végre történik valami a házzal.

Harminc lakás van az épületben, de tizedik éve már csak galambok uralták az emeleteket.



Tavaly ősszel rendeződtek a tulajdoni viszonyok. Az önkormányzat eladta a tulajdonrészét. A vevő cég ügyvezetője, Szabó Gábor elmondta: felújítják a lakásokat, erre, a vételi szerződés értelmében két éve van a vállalkozásnak. Bérlakásokat alakítanak ki, számítanak a helyben és a környéken munkát vállaló fiatalokra, mint leendő bérlőkre. Igényes, kényelmes, energiatakarékos lakhatási lehetőséget kínálnak majd - mondta a tervekről az ügyvezető. A bontás még néhány hétig tart, fentről lefelé halad a munka. Aztán - szintén fentről kezdve - kezdődik a nyílászárók cseréje, a csövek és a villanyvezetékek felújítása, a beltéri munkák. 2017 végére lesz kész a bérház Körmend központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!