Körmend

2016.03.21. 20:07

Segítenek a bajban a körmendi vöröskeresztesek

Körmend - Sokrétű a vöröskeresztes munka a körmendi járásban. Az aktivisták nagyon sok embernek segítenek.

Kozma Gábor

Bujdosóné Papp Ildikó, a megyei Vöröskereszt körmendi területi vezetője elmondta, hogy munkájuk sokrétű, több mint negyven településsel tartják a kapcsolatot, egyre többen igénylik segítségüket.

- Létszámunk sajnos fogy. Ez annak tudható be, hogy ma már nem divat vöröskeresztes tagnak lenni, esetleg még faluhelyen, ahol élnek a hagyományok. Szerencsére erőt meríthetünk néhány vállalat segítőkészségéből, az állományt az itt dolgozók, illetve az orvosi rendelők munkatársai, a pedagógusok és nem utolsósorban a Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub tagjai gyarapítják. Tavaly összesen 1942 tagjuk volt, ami 350 fővel kevesebb, mint 2013-ban. A megyében még így is ez a legnagyobb taglétszámú szervezet - tette hozzá Ildikó. A körmendi területi szervezet rendkívül aktív. Bár előadásokat már nem nagyon szerveznek, de vannak több éves hagyománnyal bíró rendezvényeik, versenyeik. Ilyen az idősek napja, amit a kulturális központtal együtt szerveznek, vagy a gyermeknap. A területi csecsemőápolási vetélkedőt most is megtartották, az elsősegélynyújtó versenyt pedig április első hetében rendezik meg. A körmendi szervezet számára a véradások kiemelt jelentőségűek, évente több alkalommal segíthetnek az önkéntesek. Bujdosóné Papp Ildikó elmondta még, hogy havonta egyszer ruhaosztást is tartanak. Sajnos, egyre több a rászoruló, ruhára is van jelentkező bőven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!