Körmend

2016.06.13. 17:05

Korszerű a géppark

Körmend - Korszerű gépparkkal várja a leendő diákokat a Rázsó szakközép- és szakiskola. Több diákjuk versenyt is nyert.

Kozma Gábor

Varga Zoltánné intézményvezető elmondta, hogy a Rázsóban folyamatosak a fejlesztések. Nemcsak a traktorok újak, de az autójavítást és gépszerelést, valamint a kereskedelmi munkát segítő eszközök is a mai kor igényeihez illeszkednek. A több száz fős intézmény széles körű szakmai képzést nyújt, amelyet a jövőben bővíteni is szeretnének, a tervek szerint pedagógiai képzésekkel.

A rázsós diákok közül többen is jól szerepelnek a különféle tanulmányi versenyeken. Két tanuló sikerrel vette az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt, amelyet Vépen rendeztek meg. Esztergályos Ákos a 15., Simon Bálint pedig az 5. helyen végzett. Utóbbi a szántóverseny különdíját is elhozta. A diákok eredményeikkel mentesültek a szakmunkásvizsga alól. Egy másik hír, hogy az iskola műszaki oktatói a győri Széchenyi István Egyetemmel közösen valósítottak meg egy projektet. Nyul Ferenc szakoktató elmondta, hogy a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ felkérésére motormetszetet és sebességváltót készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!